NB I

Rejtélyes máltai befektető érkezhet Szombathelyre

Egyelőre nem jelent meg hivatalos közlemény a Haladás új mezszponzoráról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyarországon eddig nem sok jót ígért, ha egy külföldi cég rátette a kezét egy csapatra. A Nyugat.hu információi szerint ezúttal „váratlanul” egy máltai cégcsoport jelent meg a Szombathelyi Haladás háza táján, amely a csapat mezszponzora szeretne lenni.

A lap úgy tudja, a cég az olasz Massimiliano Caroletti közvetítésével jutott el Szombathelyre, a befolyó pénz pedig Tommaso Rocchi és Emílson Cribari fizetésére lenne elegendő.

Arról egyelőre nincs információ, hogy egy máltai cég miért lát fantáziát egy magyar együttesben, pláne úgy, hogy semmiféle terméke és érdekeltsége nincs Magyarországon – teszi hozzá a szerző.

Vigyázni kell a külföldiekkel

Bár a Szombathelyi Haladásnál nagy a titkolózás, így nincs információ arról, hogy a máltai cég vagy éppen az olasz marketing-igazgató milyen konstrukcióban érkezne, illetve dolgozik, azért intő jelek vannak a nagyvilágból és itthonról is a hirtelen felbukkanó „megmentőkről”.

Az egész világot behálózó bundaügyben gyakran felbukkan a szál, amikor tőkeerős szponzort ígérve, komplett csapatokat tölt fel saját játékosával a „bundamaffia”, hogy aztán kényükre kedvükre manipulálják a meccseket.

Talán még sokan emlékeznek a soproni olasz, „signoris” időszakra is, amiről egészen vad pletykák keringtek a hazai fociberkekben. A finnországi hasonló eseteknek magyarországi szála is van, de a szerbek is előszeretettel alkalmazták ezt a módszert.

A cikk megjegyzi, nem állítja és nem is feltételezi, hogy Szombathelyen hasonló készül, de a vezetőknek nagyon körültekintően kell eljárni…

Olvasói sztorik