NB I

Halmosi Péter vonzónak találta a DVSC ajánlatát

A szombathelyi csapatkapitánynak azonban a BL-szereplésnél is többet jelent, hogy a Haliból vonulhasson vissza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel áll az élvonalban a Haladás. A szombathelyiek az Újpest elleni bajnoki nyitányon szenvedtek 1-0-s vereséget, majd Kecskeméten szintén 1-0-s eredménnyel javították a hazai botlást. A harmadik fordulóban nem lesz könnyű dolguk: a nemzetközi kupaporondtól búcsúzó Diósgyőr otthonába látogatnak.

Halmosi Péter, az együttes csapatkapitánya tiszteli a DVTK eredményeit. Úgy véli, a diósgyőriek kupamenetelése igazán pozitívnak mondható, és a magyar klubok szerepléséről is elmondható mindez, bár a Győr kiesését csalódásként élte meg.

– Soros ellenfelük néhány napja még az Európa Ligában lépett pályára. Ön szerint jó teljesítményt nyújtott a Diósgyőr?
– A DVTK szereplése számomra kellemes meglepetés volt. Két kört is ment az Európa Ligában, az oroszok ellen azonban valóban nem számított esélyesnek. Ha csak a költségvetéseket nézzük, akkor a Debrecen példáján is látszik, hogy nagy különbségek vannak a magyar csapatok és a komolyabb szintet képviselő nemzetközi klubok között. Ennek ellenére például a DVSC megérdemelte volna a továbbjutást. Egyéni hibák döntötték el a párharcot a BATE Boriszov ellen: ha nincs a kiállítás, illetve nem ront annyit hátul a csapat, akkor most a BL-főtábláért harcolhatna. A piros lap nélkül szerintem nem lőtt volna gólt az ellenfél az első félidőben, és akkor teljesen más a felállás a második játékrészben is. Azonban ahogy mondtam, látszott a különbség a csapatok között. A nemzetközi mezőnyben könyörtelenül kihasználják a hibákat, ez látható volt a magyar csapatok idei meccsein is – mondta Halmosi Péter.

– Ezek szerint reális a kupacsapataink idei szereplése?
– Ahogy mondtam, a költségvetésbeli, infrastrukturális különbségek miatt igen. Azonban a Győr szereplése számomra mégis csalódás. Az ETO-ra sem várt könnyű ellenfél, a svéd csapatokra jellemző erőfoci nem szokott feküdni a magyar együtteseknek, kicsit hasonlít az a játék az angol másodosztály játékára. Azonban a Göteborgnál minőségben jobbnak éreztem a Győr keretét, többet vártam tőle, de ismét láttuk, hogy nem nagyon tud mit kezdeni egy magyar klub a skandináv játékstílussal.

– A DVSC-ben akár ön is pályára léphetett volna, ha nyáron elfogadja a hívást. Ez felvetődött önben is?
– A Debrecen érdeklődése éppen a BL-szereplés miatt volt nagyon vonzó számomra. Eljátszottam a gondolattal, hogy én is ott lehettem volna ezeken a meccseken – azt nem tudom, hogy a csapatba befértem volna-e –, ám ezt a lehetőséget visszamondtam a Haliért. Nem a levegőbe beszéltem, amikor azt mondtam, azért jövök haza, hogy a Haladásból vonulhassak vissza, maradni akartam. Tisztában vagyok vele, hogy ezt sokan megkérdőjelezték anno, de azt hiszem, most is bizonyítottam, hogy komolyan gondoltam ezeket a szavakat. A szerződéshosszabbítás körüli egész nyári tortúra annak volt köszönhető, hogy nem éreztem azt, hogy a Haladás vezetői is annyira meg akarnának tartani, mint amennyire én maradni szeretnék. Mint amikor az ember nem érzi a munkahelyén, hogy bíznak benne, szívesen marasztalnák. Sokat engedtem az igényeimből azért, hogy maradjak. Az viszont tény, a gondolattal eljátszottam a BL-meccseket nézve, hogy akár ott is lehettem volna.

Halmosi győzelmet vár a DVTK ellen

A Haladás csapatkapitánya elmondta, győzni mennek Diósgyőrbe. Halmosi bízik benne, hogy a sérülésekkel, eltiltásokkal tizedelt, nemrég még Oroszországban pályára lépő DVTK ellen kellően szervezett játékot mutat a csapata, és így Kecskemét után Miskolcról is pontokkal távozik.

Olvasói sztorik