NB I

Artner Tamásnak nem kell Rocchi

A többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat rendkívüli támogatást szavazott meg a Haladásnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek reggel fél 9-kor sajtótájékoztatót tartottak a szombathelyi városházán. Puskás Tivadar polgármester azzal kezdte, hogy 8-kor leült tárgyalni a klub ügyvezetőjével, társtulajdonosával, edzőjével és a szurkolói kör képviselőivel, hogy röviden tájékoztassák a Haladás helyzetéről.

– A negyedik forduló után vagyunk, egy hét van még az átigazolási szezonból, kíváncsi voltam arra, hogy az önkormányzat, mint többségi tulajdonos, tud-e valami olyasmit tenni, ami megnyugtatóvá tehetné a hátralévő időszakot ebben az esztendőben – kezdte a polgármester. – Bár még csak a bajnokság elején vagyunk, de már látszik néhány olyan dolog, ami nyugtalanságra adott okot. A helyzet megoldása érdekében különböző tanácsokat, megoldási lehetőségeket kértünk. Arra jutottunk, hogy – felmérvén a város anyagi helyzetét, lehetőségét – húszmillió forinttal segítjük a csapatot azért, hogy az átigazolási időszak végéig oldja meg közel megnyugtatóan a helyzetet. A bizalom a többségi tulajdonos részéről továbbra is teljes mértékű a szakosztály vezetése felé. Illés Béla szemléletével pedig telesen egyetértettünk, miszerint továbbra is az a fő vezérelvünk, hogy nyerni kell, ez a csapat pedig olyan, amelyik csodákra képes, ezt láthattuk. A csapat tehetségében, erejében benne van az, hogy ennek a magyar bajnokságnak meghatározó szereplője legyen.

Télen nem akarnak kapkodni

Artner Tamás vezetőedző elmondta, köszönettel tartozik az önkormányzatnak, hogy szívén viseli az első csapat dolgait, és hálás a város bizalmáért és támogatásáért.

– Az elmúlt évek sikerei után idén is szeretnénk egy jó NB I-es csapatot, amit a város, a szurkolók megérdemelnek. Most viszont egyelőre erre nem látunk garanciát. Vannak olyan posztjaink, amikre ráférne még az erősítés – magyarázta a vezetőedző. – Jó lenne, ha őszre olyan csapatot tudnánk kialakítani, amely nyugodtan tudna nekivágni a tavasznak, és nem kellene télen kapkodni. Kilenc éve edzősködöm felnőtt szinten – igaz, hogy az NB I-ben ez még csak a harmadik évem –, de soha nem volt olyan csapatom, amelyik az első nyolcnál rosszabb helyen végzett volna, pedig többször is olyan helyzetben vettem át a klubot, amelyek a szakadék szélén állt. Szeretném leszögezni, hogy a negatív szemlélet abszolút nem tartozik a tulajdonságaim közé, de ez a helyzet most már nem biztos, hogy az, ami tavaly volt.

Ezután Tóth Miklós ügyvezető következett, aki nem árulta el, kiket szeretnének leigazolni a közeljövőben.

– Minden támogatás nagyszerű, ami hozzánk érkezik, ezért köszönettel tartozunk a városnak. Köztudott, mi egy kis költségvetésű csapat vagyunk, a négyszáznyolcvan millió forint körüli összeggel az utolsó négy klub közé tartozunk az NB I-ben. A három nyolcadik, és a legutóbbi hatodik helyünk ennek tükrében óriási bravúr. A mostani szezonban is jó középcsapatot szeretnénk, ehhez viszont meg kell erősítenünk a keretet. Van már egy pár kiszemeltünk, úgyhogy ez az összeg segítség ahhoz, hogy esetleg Szombathelyre tudjuk őket hozni. Azt már korábban is elmondtam, hogy rossz politikának tartom, ha elárulom, kikről van szó, mert akkor esetleg a többi klub is megkeresheti őket, úgyhogy most sem fogok konkrét nevekkel dobálózni – magyarázta az ügyvezető.

Artner Tamás ehhez még annyit hozzátett, a posztokat se feszegessük, Rocchiról pedig elmondta, hogy az utóbbi edzéseket látva nem javasolja a leigazolását – írja a haladasfc.hu.

Olvasói sztorik