NB I

Artner Tamás lesz a sereghajtó edzője

Információink szerint kedden mutatják a Dunaújváros PASE kispadjára szerződtetett trénert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonalban újoncként sereghajtó Dunaújváros PASE klubigazgatói, sportigazgatói és vezetőedzői posztját is Dobos Barna töltötte be egy ideje. A csapat sikeres volt, hiszen az NB III-as bajnoki cím után egy évvel a másodosztályt is megnyerte, de az NB I-ben mostanság rossz formát mutat. Bár a téli szünetet nem töltötték kiesőhelyen, tavasszal eddig minden meccsüket elvesztették, sőt gólt sem lőttek, ezért visszacsúsztak oda, ahol az őszi időszak jelentős részét töltötték, az utolsó helyre.

Dobos Barna nem csak ezért javasolta új vezetőedző szerződtetését, hanem azért is, mert időközben egy újabb, a tanulmányait érintő problémával is szembe kellett néznie, hiszen a Semmelweis Egyetem gyógyszerész karának hallgatójaként a tanulmányait időlegesen fel kellett függesztenie.

A sportsajtóban több név (Horváth Ferenc, Egervári Sándor, Véber György, stb.) is felvetődött lehetséges jelöltként, ám a Rangadó.hu biztos információból úgy értesült Artner Tamás lett a DPASE új vezetőedzője, és segítőként vele együtt érkezik Székely Tibor is. A megegyezés hétfőn megszületett, de a bejelentésre kedden kerül sor. Érdeklődésünkre egyelőre Artner és Dobos sem erősítette meg információinkat.

Artner Tamást tavaly október 21-én menesztették a Szombathelyi Haladás kispadjáról, ahol 2011. december 19-től kezdve kiváló és eredményes munkát végzett. A HVSE utánpótlás-szakosztályát továbbra is ő vezeti. Segítője, Székely Tibor pedig az NB II-es Szigetszentmiklós vezetőedzője volt az elmúlt hónapokban, de éppen a múlt héten menesztették.

Az új trénernek másfél hete van, hogy gatyába rázza csapatát, hiszen a válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt ezen a hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót; a dunaújvárosiak jövő szombaton a Nyíregyházát fogadják az OTP Bank Liga 22. fordulójában.

A Rangadó.hu úgy tudja, Artner Tamás marad a HVSE utánpótlás-vezetője is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik