NB I

Saját maga helyett keres edzőt Dobos Barna

A szakember klubigazgatóként marad a Dunaújvárosnál, a vezetőedzői és a sportigazgatói posztról viszont távozna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sportigazgatót és vezetőedzőt is keres az élvonalban sereghajtó Dunaújváros PASE vezetése. Erről az említett két posztot jelenleg betöltő Dobos Barna számolt be szerda délután sajtótájékoztatón – írja a dunaujvaros.com.

– A héten már több olyan telefont is kaptam, hogy hallják, edzőt keresek, keresünk a csapat élésre. Amikor elindultunk az út elején, akkor az NB III-ban klubvezetőként vettem részt az egyesület napi munkájában, de olyan helyzet állt elő, hogy én lettem a vezetőedző. Ahogy építjük az egyesületet és a rendszerünket, ahogy fejlődtünk, úgy vált nyilvánvalóvá, hogy ez sokáig nem fog menni. A felépítésünkben külön kellene lennie egy vezetőedzőnek, egy sportigazgatónak, valamint egy klubigazgatónak is, jelen pillanatban ezek nincsenek meg. Január óta folyamatosan próbálok sportigazgatót is találni az egyesületnek, de ezek nem egyik napról a másikra alakulnak, jól át kell gondolni, ugyanúgy, mint a vezetőedző személyét – árulta el Dobos Barna.

Elmondta: időközben egy újabb, a tanulmányait érintő problémával is szembe kellett néznie, ami miatt muszáj felgyorsítani a személyi kérdések megoldását.

– A Semmelweis Egyetem gyógyszerész karának hallgatója vagyok, ám tanulmányaimat először a Puskás Akadémiánál betöltött munkám, majd a dunaújvárosi feladatok miatt időlegesen fel kellett függesztenem. A törökországi edzőtáborunk előtt azonban értesítettek, hogy amennyiben nem folytatom, kifutok a képzési időből. Ezt Böőr Zoltán, mint csapatkapitány felé jeleztem is, ám akkor abban maradtunk, hogy megpróbálom összeegyeztetni a dolgokat. Ezt azonban továbbra sem sikerült megoldani, mert minden feladat teljes embert igényelne, ezért keresem a megfelelő embert mind a vezetőedzői, mind a sportigazgatói poszt betöltésére. Ez nem jelenti azt, hogy ne maradnék a klub vezetésében, vagy folynék bele a napi munkába, mint klubigazgató, de az tény és való, hogy a jelenlegi három pozíció betöltésére nem tudok annyi időt eltölteni, amennyit az megkívánna – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik