NB I

Tökön rúgás és újraélesztés Pápán

A Lombard hazai pályán 1-0-ra győzött a Dunaújváros PASE elleni kiesési rangadón.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Dunaújváros PASE 1-0 (0-0)
Pápa, 400 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Pápa: Szűcs L. – Jagodics B. (Sluka, 23.), Nagy T., Bogunovics, Csizmadia – Frizoni, Király B., Stieber A., Seye (Waltner, 73.) – Pongrácz, Popin. Edző: Lengyel Ferenc
DPASE: Nagy G. – Villám, Hidvégi, Farkas V., Lázár Zs. – Orosz M., Csehi T., Böőr, Eppel (Godslove, 75.) – Petneházi (Jakab D., 79.), Nikházi. Edző: Dobos Barna
Gólszerző: Seye (59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nagyon komoly téttel bírt a Lombard Pápa és a vendég Dunaújváros PASE meccse az élvonal 19. fordulójában, hiszen mindkét csapat a bennmaradásért küzd.

Alacsony színvonalú első félidőt hozott a kiesési rangadó, mindkét csapat biztonsági futballt játszott, valamivel aktívabb talán a hazai csapat volt. Az első felvonás közepén változtatniuk kellett a pápaiaknak, mert Jagodics Bence sérülés miatt cserét kért. A helyére az alapozásból kimaradt, de utólag reaktivált Marián Sluka állt. Nagy Tamás lett Bogunovics párja középhátvédként, Sluka pedig az eredeti pozíciójában, szűrőként szerepelt.

A 31. percben hördült fel először a négyszáz fős közönség, amikor Seye kapott labdát a tizenhatoson belül, de Lázár Zsolt mellett összeesett. Andó-Szabó játékvezető konzultált az alapvonali társával, majd a büntetőpontra mutatott, de Csizmadia Csaba lövését Nagy Gergely szögletre ütötte. Sarokrúgásokban amúgy is gazdag volt az első játékrész, de ezekből sem értek el gólt a játékosok.

A második felvonás úgy kezdődött, ahogy az első abbamaradt: úgy tűnt, ikszes mérkőzés lesz, de Lázár Zsolt nem így gondolta, és ismét a hazaiak segítségére sietett. Egy dunaújvárosi bedobás után röviden passzolt vissza, Seye összeszedte a labdát, és 14 méterről a hálóba lőtt (1-0). Ezek után teljesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott le a találkozó, mint ősszel, amikor a pápaiak az FTC ellen szereztek vezetést, mert most is megszállták a saját térfelüket, és ha a labda a környékre tévedt, kifejelték, elrúgták, vagy egy-egy jobb passz után megtartották. A Dunaújváros képtelen volt újítani, csak egy szabadrúgást kellett Szűcs Lajosnak védenie. Több izgulni való nem volt a pályán, a hazaiak hozták a kulcsfontosságú három pontot.

Az első félidőben a pályára kirendelt mentőegység tagjainak fel kellett menniük a tribünre, majd rohammentőt hívtak, mert újra kellett éleszteni egy szurkolót. A pápaiak légiósát, Seyét pedig azért kellett lecserélni, mert két méterről labdával eltalálták a férfiasságát…

– A tizenegyesig némileg mezőnyfölényben voltak a hazaiak, akik felívelgették a labdát, Popint keresték vele, de nehezen tudták kihasználni csatáruk magasságát – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaferr korábbi kiváló kapusa, a DPASE technikai vezetője. – Nagy Gergely megfogta a büntetőt, ezután picit változott a játék képe, megpróbáltunk a hazaiak mögé kerülni, volt is helyzetünk, de gólig nem jutottunk. A második felvonásban ugyanez a játék folytatódott, ám egy egyéni hiba miatt megvertük magunkat. Ez ugyanúgy elkerülhető gól volt, mint egy héttel korábban. Több extra-teljesítményre lett volna szükség. A folytatásban hatszor játszunk otthon, tehát a saját kezünkben van a sorsunk, de sokáig nem lehet húzni-halasztani a döntést. Meglátjuk, hogy tudunk-e élni vele, vagy nem. Sajnálom, hogy így alakult, de továbbra is bízom a csapatban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik