NB I

Újváros – a régi nóta…

A Kecskemét 2-0-ra győzött a kiesőhelyen álló Dunaújváros otthonában az élvonal huszadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Dunaújváros PASE – Kecskeméti TE 0-2 (0-1)
Dunaújváros, 1000 néző. Játékvezető: Németh Á.
DPASE: Nagy G. – Lázár Zs., Sárközi N., Farkas V., Hidvégi – Böőr (Godslove, 68.), Nikházi, Papp M. (Petneházi, a szünetben), Csehi – Orosz, Grubjeszics (Jakab D., 61.). Edző: Dobos Barna
KTE: Tujvel – Lovrics, Gyagya, Karan, Szkopljak, Laczkó Zs. – Vukaszovics, Szavics (Patvaros, 78.), Kitl (Szivacski, 93.) – N’Diaye, Novák (Lévai, 90.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Szavics (6.), Novák (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Kecskemét ellen kezdte hatos hazaimeccs-sorozatát a kiesőhelyen álló újonc Dunaújváros az élvonal huszadik fordulójában.

Intenzíven kezdte a találkozót a házigazda, de a KTE visszaverte a támadásokat, sőt a hatodik percben vezetést szerzett: Kitl Miklós passzolt az üresen érkező Szavicshoz, aki húsz méterről a kapuba lőtt (0-1). A továbbiakban előbb kiegyenlített képet mutatott a játék, majd ismét a házigazdák domináltak, de jól állt a lábán az alföldiek védelme. A 23. percben magas ívben hullott alá egy dunaújvárosi beadás, amely a keresztlécen csattant – Tujvel kapusnak ekkor szerencséje volt. Kicsit kapkodóvá vált a játék mindkét oldalon, a hazaiak magas labdákkal operáltak, a vendégek kontrákra álltak át. A negyvenedik percben Szavics beadását Lovrics csúsztatta a kapu fölé öt méterről.

A második felvonás elején mindkét csapat vezetett ígéretes támadásokat. A 63. percben Nikházi lőtt 16 méterről, de Tujvel szépen fogta. A gyönyörű kontra végén Szavics ugratta ki N’Diayét, aki laposan középre passzolta a labdát, a bevetődő Novák Csanád pedig a léc alá lőtt (0-2). Az újvárosiak a továbbiakban is hiába próbálkoztak beadásokkal, lövésekkel, semmi nem jött össze nekik, így újabb vereséget voltak kénytelenek elkönyvelni – tudósított a KTE honlapja.

A kecskeméti vezetőgól után inkább a hazaiak támadtak, de tartotta előnyét a vendégcsapat. A második félidőben is helyzeteket dolgozott ki a DPASE, és egy vitatható szituáció is volt a meccsen: Grubjesics lábát mintha elkaszálták volna, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Az Újvárosnak a támadójátékán és a védelmén egyaránt javítania kell, ha bent akar maradni az NB I-ben – írja az onlajnok.com.

– Úgy érzem, az ellenfél többet tett a győzelemért, és szerencsénk sem volt bizonyos szituációkban. Elég magasak a kecskeméti játékosok, ezért megpróbáltuk a szélen megnyitni őket, és rövid passzokkal középre juttatni a labdát. Ez eleinte megvalósult, később nem nagyon. Háromszor rúgtunk kapura, mindhárom lövés középre ment. Az első félidőben volt esélyünk a gólszerzésre, a második már nem. Nüansznyi dolgokon múlt ez a meccs is. Egyre jobban szorul a hurok, sajnos egymás után már a harmadik meccsen nem tudtunk gólt lőni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaferr korábbi kiváló kapusa, a DPASE technikai vezetője.

Olvasói sztorik