NB I

Artner kellett a gólhoz és a sikerhez

A tavasz eddigi meccsein gólt sem szerző Dunaújváros az edzőváltás után 3-0-ra nyert a Nyíregyháza ellen.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Dunaújváros PASE – Nyíregyháza Spartacus 3-0 (1-0)
Dunaújváros, 880 néző. Játékvezető: Erdős
DPASE: Nagy G. – Hidvégi (Thiago, 88.), Vaskó, Szekeres A., Farkas V. – Orosz M. (Jakab D., 83.), Csehi, Nikházi, Villám, Petneházi (Lázár Zs., 77.) – Eppel. Edző: Artner Tamás
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol (Seydi, a szünetben), Kovacsevics, Ivanovs, Bosnjak – Arziani, Kosztics, Pekár (Dartsimelia, 69.), Rezes – Halenar, Zofcák. Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Nikházi (34., 93. – a másodikat tizenegyesből), Eppel (78.)
Kiállítva: Bosnjak (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A sereghajtó, és edzőváltás után lévő, nem mellesleg idén még gólt sem szerző Dunaújváros az egyre jobban teljesítő Nyíregyházát fogadta szombat este, az élvonal 22. fordulójában.

A Szpari kezdte a találkozót, és az első percekben egy-egy szöglet jelezte, hogy mindkét együttes számára a győzelem a cél. A Nyíregyháza játszott lendületesebben, Arziani egy távoli lövéssel is próbálkozott, de fölé szállt a labdája, Rezes fejesét pedig Nagy fogta. A másik oldalon az ex-nyíregyházi Petneházi harcolt ki szabadrúgást, amely után Nikházi ollózott, de a kapufát találta el a nyolcadik percben. Négy perccel később Bosnjak beadására Rezes érkezett, de centikkel mellé fejelt, majd Halenár lőtt húsz méterről, de ez is elkerülte a kaput.

Az első negyedórában több ígéretes támadása volt a Szparinak, de gólt nem sikerült lőnie. A 25. percben Orosz tette be szélről a labdát, de Csehi hibázott középen. Mindkét együttes szélről történő beadásokkal próbálkozott, majd Pekár lőtt távolról, de Nagy Gergely megfogta a labdát. A 35. percben viszont gólt szerzett a Dunaújváros: Hidvégi beadását még sikerült kifejelni, de nem tudtak tisztázni a nyíregyházi védők, a labda pedig Nikházi elé került, aki közelről a kapuba lőtt (1-0). A kapott gól után nagy lendülettel támadott a Spartacus, Kostic beadása után kifejelték a labdát a hazaiak. Beszorult a Dunaújváros, végig a kapujuk előtt volt a labda, egyenlíteni azonban nem sikerült az első félidőben, maradt az egy gólos hazai vezetés.

A szünetben cserélt Mátyus János, és egyértelmű volt a szándék. Seydi személyében egy támadó érkezett a védő Szokol helyére. A második félidő is egy-egy szöglettel indult, de egyik sem volt veszélyes. Az 55. percben Seydi érkezett egy beadásra, de kicsit a háta mögé ment, és a sarkáról felpattanó labdát megfogta Nagy. A játékrész elején szervezetten védekezett a DPASE, nehéz volt rést találni. Az 59.percben Bosnjak végzett el szabadrúgást húsz méterről, de a hazai kapus hárította a léc alá tartó labdát. Kevés volt a lehetőség ebben a periódusban, főként mezőnyjáték folyt. Dartsimelia is pályára lépett a Szpariban, valamennyi csatárát beküldte Mátyus János.

A 71. percben viszont megfogyatkozott a vendégcsapat, Bosnjak könyökölte le Nikházit, a játékvezető pedig kiállította a védőt. Rezes helyére így a bal oldalra Törtei állt be. A 78. percben újabb gólt szerzett a Dunaújváros. Eppel kapott jó labdát a jobb oldalról, és a rövid sarokba lőtt tíz méterről (2-0). Nem sokkal később Halenár esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A másik kapu előtt Hidvégi lőtt 15 méterről mellé. A 92. percben viszont büntetőt kapott Zofcák szabálytalansága után a DPASE, melyet Nikházi értékesített, beállítva a 3-0-s végeredményt – tudósított a Nyíregyháza Spartacus honlapja.

– Ha jön egy új edző, a játékosok próbálnak többet hozzátenni, megújulni, ez látszott ma is a mentalitásukon. Egyik játékos sem felejtett el futballozni, ezúttal is nagyon sokat tettek hozzá, bizonyítani akarták, hogy a rossz tavaszi kezdést csak a véletlenek sorozata okozta, hiszen ősszel már megmutattuk, mire vagyunk képesek. Jól sikerült az első félidő, egy visszaszerzett labdából lőttünk egy szép gólt. Úgy láttam, ez megnyugtatta a csapatot. A szünet után a Nyíregyháza változtatott a felállásán, és a második félidő elejét megnyomta. Nagyban befolyásolta a találkozót a kiállítás, amit sikerült kihasználnunk, hiszen gólt szereztünk. Ekkor már éreztük, hogy nem lesz probléma, a végén pedig jött a csattanó, így három góllal nyertünk. Az MTK lesz az ellenfelünk a következő fordulóban, amely más kalibert képvisel, mint mai riválisunk, de ha úgy játszunk, mint most, és ugyanilyen mentalitással lépünk pályára, lehet esélyünk a jó eredményre – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi technikai vezetője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik