NB I

Dárdai: „A srácok megnyugtattak”

A szövetségi kapitány maximálisan elégedett, mert a finnek elleni felkészülés jól sikerült.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Király – Varga J., Juhász R., Kádár, Forró – Gera, Elek Á. – Stieber Z., Lovrencsics G., Dzsudzsák – Szalai

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megtartotta a péntek esti, Finnország elleni Európa-bajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatóját Dárdai Pál. A magyar válogatott szövetségi kapitánya a ferencvárosi stadion különtermében egyelőre annyit árult el a taktikáról és a kezdőcsapatról, hogy a bukaresti és a feröeri keveréke lesz.

Az elmúlt négy napról

A felkészülés jól sikerült, nem panaszkodhatok. Kalmár Zsoltnak van egy kisebb vállsérülése, belement egy kemény ütközésbe az edzésen. A többiek egészségesek, Elek Ákos és Kádár Tamás is jó állapotba került. A mai edzésen felfrissítjük a társaságot, most már nincs mit mesélni, mondani, holnap jön a meccs, és úgy gondolom, hogy készen vagyunk – kezdte Dárdai Pál.

A szurkolókról

Bízom benne, hogy meghallgatták a kérésemet, mert közönség nélkül ez nem fog menni. Jó a finn csapat, tudjuk, felkészültünk rájuk, de mivel úgy gondolom, hogy az én játékosaim még mindig túlmotiváltak, nem szeretném, ha belemennének valami olyan adok-kapokba, ami után ők húznák a rövidebbet. Ehhez kell a közönség. Bízom benne, hogy hallgatnak rám, és ha partnerek leszek, akkor a meccs végén együtt tudunk ünnepelni.

Mi dönthet?

Mivel két hasonló képességű keretről van szó, és hasonló képességű játékosok játszanak, a hazai pálya előnyét kéne meglovagolnunk. Bízom benne, hogy ez meg is fogjuk tenni, és a hazai pálya előnye révén a mérleg nyelve felénk fog billenni. Ha egygólos, ha keserves, ha szép és ötgólos, nekem mindegy, nekünk egy a célunk: hazai pályán nyerni.

Az elmúlt napok tapasztalatairól

Minden a terv szerint haladt, a szerdai edzés végére kellemesen elfáradtak a játékosok. Akiket el lehetett fárasztani, azok megkapták a terhelést a saját terveinknek megfelelően. Maximálisan elégedett vagyok. A tegnapi már kicsit lassabb tempójuk edzés volt, a pontrúgásokat gyakoroltuk, ma pedig a frissítés és a ráhangolás következik. Remélem, a mérkőzés is úgy fog kezdődni, ahogy tervezzük. Múltkor több időnk volt a felkészülésre, ezért már alapból is nyugodtabb voltam. Most kicsit nyugtalanabb voltam a hét elején, mert akartam látni, hogy a játékosok milyen állapotban vannak, lesznek-e sérülések vagy nem, de a srácok megnyugtattak.

A kapitányi beugrásról

Nem nehéz, mert nagyon jó stábom van, folyamatosan kapcsolatban vagyunk. Az időbeosztásomat próbálom úgy megoldani, hogy az elmúlt két hétben minden nap másfél-két órát a válogatottal foglalkoztam. A családom húzza a rövidebbet, mert rájuk kevesebb időm jut, de élvezem a munkát. Játékosként is ilyen voltam. Amíg bírom a terhelést, addig jó.

A pályáról

Teljesen mindegy, milyen a fű és a pálya, ilyenekbe én nem megyek bele, nem az én dolgom. Ha nagyon meleg nyári idő lenne, akkor kérném, hogy a mérkőzés előtt locsolják fel a füvet, de ebben a novemberi időben biztos, hogy elég nedves lesz a fű ahhoz, hogy gyorsan guruljon a labda.

A kapuskérdésről

Négy kapusról beszélek, nem háromról, ezt már elmondtam. Mind a négy beállhatna, nagyon magabiztosnak érezném magamat. Nem dobtam fel kockát, nem úgy sorsoltam, de megvan már a fejemben, ki lesz a kezdő.

A csapategységről

Ha a srácokat figyelem – ők nem tudják, de nagyon sokszor figyelem őket a szabadidejükben is, hogy mit csinálnak –, akkor látom, hogy nagyon erős a közösség. Tudnak egymásért harcolni, a kezdethez képest előreléptünk egyet, és ha ebbe még beszáll a közönség, akkor teljesen jó úton vagyunk – mondta végül Dárdai Pál.

Olvasói sztorik