Nemzetközi foci

Bombagól és nevetséges találatok a finnek ellen

Többször is a hosszabbításban szereztünk gólokat, de volt, hogy az északiak fordítottak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar válogatott következő ellenfele Finnország lesz, pénteken. Mivel a finneket jó ismerőseiknek mondhatjuk, ezért visszatekintünk a párharc érdekesebb meccseire.

Az északi csapattal már ebben a naptári évben is megmérkőztünk, amiben nem volt sok köszönet, de listánkon ez az első találkozó. Pintér Attila bemutatkozómeccsén 2-1-re kikaptunk Győrben: Rudolf Gergely vitatható találatával vezetést szerzett a magyar csapat, de az ellenfél a második félidőben tíz perc alatt fordított.

https://www.youtube.com/watch?v=Naba8jjKdX0

A soron következő találkozó sokkal kellemesebb emlék, amire büszkék lehetünk. Az Európa-bajnoki selejtező keretein belül kétszer is megmérkőztek velük a mieink. A tét nélküli, második találkozó 0-0-val ért véget, de mi az elsőt elevenítjük fel, amelyet 2010 októberében, Helsinkiben 2-1-re Magyarország nyert: Szalai Ádám szerzett vezetést, amire a finneknek volt válaszuk, de a végén a magyarok jöttek ki jól a meccsből. Dzsudzsák Balázs a 94. percben hatalmas gólt szerzett. Ezzel a forgatókönyvvel pénteken is kiegyeznénk.

https://www.youtube.com/watch?v=ko8nIrlDoJc

A végén csattant az ostor 1997 októberében is: idegenben a finnek szerezték meg a vezetést a második félidőben, de a mieinknek a 91. percben egy komikus öngóllal sikerült egyenlíteniük. Akkor egyébként Csank János irányította a válogatottat és az 1998-as világbajnokságra való kijutás volt a cél, ami mint tudjuk, nem sikerült.

1996-ban Magyarországon hazai győzelem született a vébéselejtező-sorozat elején. Orosz Ferenc találata döntötte el a három pont sorsát. Reméljük, pénteken is ekkora hibákat vét majd a finn válogatott.

Olvasói sztorik