NB I

Dárdai is figyeli a fiatalokat

Kulcsemberek hiányoznak az Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő magyar U19-válogatottból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy meghatározó játékosa is hiányzik Pisont Istvánnak, ennek ellenére továbbjutást vár csapatától az U19-es Európa-bajnoki selejtezőn. Annál is inkább, mert a fiatalok többszörösen motiváltak, hiszen Szalai László és Dárdai Pál is figyeli majd őket – írja az utanpotlassport.hu.

A mieink Azerbajdzsánt, Szlovákiát és Szlovéniát látják vendégül Dunaújvárosban és Tatabányán az első szakaszban. A csoport első két helyezettje kvalifikálja magát a tavaszi elitkörbe, hiszen 16 csapatosra növelte az UEFA a kontinenstorna mezőnyét.

– Elveszítettük négy meghatározó játékosunkat. Ordasi Gergő kapusunkat operálták, ahogy csapatkapitányunkat, Spandler Csabát és Gazdag Dánielt is. Ezen kívül Szántó Tamás lemondta a válogatottságot, arra hivatkozva, hogy a klubjára szeretne koncentrálni, miután felkerült a felnőttcsapatba. Mind érzékeny veszteség. Ráadásul folyamatosan voltak hiányzóink, így augusztus óta úgy, ahogy tudunk a rendes kerettel készülni. Megértem: vannak klubérdekek is, de mindkét részről szükség lenne kompromisszumkészségre – mondta Pisont István, aki azzal elégedettebb, hogy mennyien kapnak szerepet a felnőtt pontvadászatokban.

A vezetőedző szerint azért is nagy lehetőség előtt állnak a fiatalok, mert jövőre U20-as világbajnokságot rendeznek, ezért Szalai László figyelni fogja őket, kitűnő teljesítménnyel akár be is kerülhetnek a csapatba. Arról nem is beszélve, hogy Dárdai Pál is kezdi már beépíteni a fiatalokat, tehát a felnőtt válogatott kapuja is nyitva áll. Emiatt az is fontos, hogy ne legyen túlpörgés, mert az átcsaphat görcsösségbe.

Az U19-es válogatott hétfőn Azerbajdzsánnal találkozik, szerdán Szlovákia, szombaton Szlovénia lesz az ellenfél.

Olvasói sztorik