NB I

Az MLSZ átverte Mészöly Gézát?

Néhány éve azt kérték az edzőtől, hogy ne szerződjön valamelyik klubhoz, mert ő lehet Egervári kapitány utóda.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 19 évesek magyarországi Európa-bajnokságán előbb megdöbbentő vereségeket szenvedett a Mészöly Géza vezette magyar válogatott, ám alapvető célját megvalósította: kijuttatta együttesét a 2015-ös, új-zélandi világbajnokságra. Az MLSZ a napokban arra hivatkozva menesztette, hogy az osztrákok elleni 3-1-es, illetve a Portugáliától elszenvedett letaglózó, 6-1-es zakó megbocsáthatatlan. Utóda egyébként az MLSZ-edzőképzés igazgatója, Szalai László lett.

Mi tagadás, furcsa, hogy a döntést az elnökség futballhoz nem értő tagjai hozták. A Bors című napilap megtudta azt is, hogy Mészölytől néhány éve azt kérték, semmiképpen se írjon alá szerződést valamelyik klubcsapathoz, mert Egervári Sándor után ő lehet a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya. A 47 éves szakember ebbe készséggel belegyezett, pedig miközben az ifjúságiakat készítette fel az Európa-bajnokságra, érkezett ajánlata Törökországból és Franciaországból, de ezekre nemet mondott.

Menesztése hírére európai módon reagált: megjegyezte, hogy kapott egy mélyütést. Igaz, azt nem vitathatja, hogy szerződésbontását illetően nem lehet kifogása, mert a megállapodása határozatlan időre szólt.

Olvasói sztorik