NB I

Mészöly Géza még egyeztet a folytatásról

A szövetségben még nem bólintottak rá, hogy ő vezetheti a csapatot a korosztályos világbajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az U19-es magyar válogatott szövetségi edzője, Mészöly Géza, a Sport TV Mai helyzet című műsorában elárulta, még egyeztet a szövetséggel a válogatottal való közös munkáról, de nagyon bízik a folytatásban.

– Voltam az elnökségi ülésen, meghallgattak, egy beszámolót kellett készítenem természetesen, de további egyeztetések vannak még, hogy mi az Európa-bajnokság tapasztalata, illetve a világbajnokságra való javaslat, hogy minél hatékonyabban tudjunk majd ott szerepelni – válaszolta Mészöly Géza arra a kérdésre, hogy jelenleg is ő még a válogatott szövetségi edzője.

A júliusi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon az osztrákoktól és a portugáloktól elszenvedett vereség után Izrael legyőzésével sikerült kivívni az 2015-ös U20-as világbajnokságon való indulás jogát. A portugálok elleni 6-1-es zakó után azonban Mészöly Géza a sajtótájékoztatón kemény szavakat használt játékosaival, és elsősorban Tamás Krisztiánnal szemben.

– Kritikát is kaptam, el is fogadtam, és talán a beszámolóban is elismertem, hogy talán nem biztos, hogy annyira szerencsés volt, hogy egyből a portugál mérkőzés után a sajtó rendelkezésére bocsájtottam – árulta el a szövetségi edző a nyilatkozattal kapcsolatban. Úgy véli, hibázni lehet, de fegyelmezetlenül játszani, főleg egy nemzeti mezben nem lehet.

Játékosai megértették, és el is fogadták a szavait, és a nehézségből felállva sikerült kiharcolni a világbajnoki indulás jogát az Izrael elleni győzelemmel. Azt sajnálja, hogy csapata nem mutatta meg, hogy ez a generáció sikeres lehet, és több játékosa lehet akár A-válogatott is.

– Sajnos ez a játékból még nem derült ki, ezért bízom abban, hogy a folytatásban a világbajnokságon, bár ott is nagyon nehéz dolgunk lesz természetesen, de mégis egy jó felkészüléssel meg lehet mutatni, hogy ezek a srácok tehetségesek. Illetve az lesz fontos számukra, hogy ők most ősszel a saját felnőtt csapatukban minél többet tudjanak játszani – mondta a szakember.

Korábban úgy volt, hogy a jövő évi világbajnokságra már szeptemberben elkezdődik a felkészülés. Ez még nem történt meg.

– Sajnos még nem, de remélem, hogy ezek az egyeztetések, amelyek az elnökséggel, az elnökkel vagy a főtitkárral folyamatban vannak, minél gyorsabban, akár a jövő hétre letisztulhatnak, és akkor mehet tovább majd a munka – magyarázta Mészöly Géza. – Alapnak kell lennie, hogy a felnőtt csapataikban – akár Kővári Róbert a Pécsben – továbbra is tudnak majd játszani az NB I-ben, és ezzel biztosítják maguknak azt, hogy ismét bekerülhetnek a bő keretbe. Mert ő például ebből az Európa-bajnoki csapatból kimaradt, függetlenül attól, hogy az elmúlt mérkőzéseken sokat játszott az NB I-es csapatban.

– Az biztos, hogy most magam és a stábom mellett kell egy kicsit szólnom. Mi nagyon ismerjük ezeket a játékosokat, nagyon rövid idő áll rendelkezésre. Most talán annyival lesz könnyebb a helyzet, hogy május 30-án indul Új-Zélandon a világbajnokság. Más felkészülést igényel, nagyon fontos akár a klímát megszokni, 26 órás repülőút vezet Új-Zélandra, ez is egy nehéz dolog. Sok mindent kell mérlegelni éppen az orvosi stábbal, de úgy érzem, hogy felkészültek vagyunk, és nagyon bízunk a folytatásban – mondta végül Mészöly Géza.

Olvasói sztorik