Hírek

Mészöly: megverettük magunkat

Az edző szerint a csalódást keltő eredményt kizárólag saját maguknak köszönhetik a magyarok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U19-es válogatott 3-1-es vereséggel kezdte a hazai rendezésű Európa-bajnokságot. A gólokat tizenegyesből, szabadrúgásból és kapuskirúgás után kapták a mieink. Az Ausztria elleni mérkőzést követően Mészöly Géza szövetségi edző kiemelte: játékosai közül többen is meglepően gyengén futballoztak, ezért az ellenfélnek nem kellett mást tennie, mint kihasználni a hibáinkat.

– Azért bosszantó ez a vereség, mert saját magunkat verettünk meg, és nem azért kaptunk ki, mert az osztrákok jobb csapatot alkotnának nálunk – idézi Mészöly Gézát az MLSZ honlapja. – Néhányan elképesztően gyenge egyéni teljesítményt nyújtottak, mindhárom gólt hatalmas hibák előzték meg. Volt lehetőségünk arra, hogy szünetre ledolgozzunk egy gólt a hátrányból, de ziccert hibáztunk, a fordulás után pedig megint egy ordító hibából, egy labdaeladásból született osztrák gól. A cserék után megmutattuk, hogy tudunk sokkal jobban is játszani, s ebben a csapatban lényegesen több van annál, mint az első ötven percben láthattak a nézők. Nincs vége a tornának ezzel a vereséggel, még elérhetjük a céljainkat, de ehhez a következő mérkőzésre le kell győznünk a megilletődöttséget, annál is inkább, mert a portugál válogatott várhatóan technikásabb, jobb futballt játszik az osztráknál. Az biztos, hogy lesznek változtatások a következő mérkőzésre a csapatban, néhány játékos ugyanis nagy csalódást okozott a teljesítményével.

Andreas Heraf, az osztrákok szakvezetője úgy fogalmazott, hogy a győzelem nagyszerű csapatmunka eredménye, nem tud kiemelni egyetlen játékost sem, mert mindenki ugyanannyit tett hozzá a sikerhez. Heraf hozzátette, nagyon büszke a játékosaira, hogy tízezer szurkoló előtt ilyen nagyszerű teljesítményt nyújtottak az Európa-bajnoki nyitányon.

Olvasói sztorik