Hírek

Mészöly kiakadt: „Ha behugyozunk, akkor se verjük meg Portugáliát”

A Portugália elleni 6-1-es vereség után a magyarok szövetségi edzője feldúltan értékelt...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott 6-1-es vereséget szenvedett Felcsúton a portugáloktól kedden, a magyar rendezésű U19-es Európa-bajnokság A-csoportjának második fordulójában, így már biztosan nem juthat be az elődöntőbe.

A mieink a találkozó során kétszer találták el a kaput. Az elődöntőről lemaradt magyar csapat pénteken az izraeliekkel csap össze a Szusza Ferenc Stadionban, és ha nyer, akkor a csoport harmadik helyezettjeként részvételi jogot szerez a jövő évi, új-zélandi világbajnokságra.

A meccs utáni sajtótájékoztatón a magyarok szövetségi edzője, Mészöly Géza feldúltan értékelt – helyenként már az apja stílusát idézte!

Egyéni hibák döntöttek

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ismertük a portugálokat. Kétszer játszottunk velük, láttuk az első meccsüket, nagyon jól játszottak, egyénileg is kiválóak voltak – kezdte Mészöly Géza. – Mi próbáltunk szervezetten védekezni ellenük, lezárni a széleket. Ez az elején sikerült is, hellyel-közzel. Úgy érzem, megint egyéni hibák döntöttek. Asztalos a tizenegyesnél, Tamás Krisztián a második gól előtt rontott. Olyan hibákat vétettünk védekezésben, amiket a portugálok azonnal kihasználtak.

Sikerült ezen a meccsen is gólt szereznünk, ez kicsit visszaadhatta volna a méltóságunkat, de a fegyelmezetlenség miatt szégyenteljes vereség lett a vége. A gólkülönbség sem mindegy, mert Izrael ellen így már nem jó az iksz. Persze, tudni kell, itt Európa élcsapatai szerepelnek a tornán, a portugáloknál minden játékos kiváló képességekkel rendelkezik. A mi csapatunkban általában benne van a gól, a siker, de ilyen egyéni hibákat nem engedhetünk meg. Én is vállalom a felelősséget, de felháborító, néhány kulcsjátékos – mint Tamás Krisztián, Kalmár Zsolt vagy Nagy Dominik – mit művelt a pályán.

Lemegy a redőny

Amikor végre sikerült betalálnunk, és ezzel megmutattuk, hogy mi is tudunk valamit, akkor elkezdünk felfutkosni ész nélkül, és kapjuk belőle az újabb gólokat. Bánkódom a csapat miatt. Ha nagyon jó az ellenfél, néhányaknál egyszerűen lemegy a redőny. Farkas Zoltán belerúg null-egynél az ellenfélbe, és nem is tudja, hogy szabálytalankodott. Érthetetlen. A felfokozott hangulatra most nem foghatjuk a vereséget. A közönség ezúttal is végig mellettünk volt, egy bekiabálás, egy rossz szó nem volt a lelátón.

Ugyanez volt a Szusza Ferenc Stadionban is, de ott a csapat tett is a közönség bizalmának elnyeréséért. Van még két napunk felkészülni Izrael ellen, és azokkal a játékosokkal, akik hajlandók dolgozni, fel is fogunk készülni. Egyértelmű, ma két-három góllal jobb volt a portugál válogatott, de nem öttel. Ha ma kéne döntenem, Tamás Krisztián nem játszana pénteken.

Ez tanuló időszak nekünk. Itt kőkemény csapatok vannak. Ausztriát meg kellett volna vernünk! Portugáliát akkor sem vertük volna meg, ha behugyozunk. És ha az osztrákokat legyőzzük, ez a mérkőzés is más lett volna – mondta végül Mészöly Géza.

Olvasói sztorik