Nemzetközi foci

Bogdánnak tetszett, amit a tévében látott

A magyar válogatott kapusa sikertörténetnek nevezte az ujjsérülése és műtéte utáni gyors gyógyulást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Románia és Feröer ellen hiányzott a magyar válogatott kapujából Bogdán Ádám, akinek megsérült az egyik ujja, ezért műtétre volt szükség. A jó teljesítménye végül nem hiányzott, mert előbb Király Gábor, majd Dibusz Dénes is kiválóan védett az Európa-bajnoki selejtezőkön. Az angol másodosztályban szereplő Bolton hálóőre a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: nehéz volt tévén keresztül néznie a legutóbbi meccseket, bár úgy jobban át lehet látni a pályán zajló eseményeket.

– Hogy viselte, hogy az októberi tétmérkőzéseken nem lehetett tagja a keretnek?
– Nehezen éltem meg, de most már minden rendben van, az ujjam gyorsabban javult, ahogy lehetett rá számítani. Bár titkon számítottam rá, hogy erre a válogatott összetartásra egészséges leszek. Megtettem mindent azért, hogy ez így is legyen, és szerencsére az ujjam jól reagált a rehabilitációra, úgyhogy itt tudok lenni. Ez egy nagy öröm és egy sikertörténet, mert lehetett volna hosszabb is – kezdte Bogdán Ádám.

– Milyen érzés volt tévében nézni a Románia és a Feröer elleni selejtezőt?
– Nehéz volt, mert az ember jobban izgul, mint belülről, amikor inkább a játékkal foglalkozik, de így jobban át lehet látni, amikor tévén keresztül néztem a meccset. Látszott, hogy a csapat együtt van, tudunk egymásért küzdeni, és nagyon jó érzésekkel álltam fel a tévé elől. Remélem, ezen a héten ez ugyanígy lesz, és azt gondolom, ezzel nem lesz gond, mert nagyon jó a társaság, és tisztában vagyunk azzal, mit kell tennünk a következő mérkőzésen.

– Hogyan értékelne Király és Dibusz teljesítményét?
– Többen megállapították, hogy mindkét kapus nagyon jó teljesítményt nyújtott, amikor pályára lépett, és én is így láttam. Király Gábor a románok ellen nyújtott teljesítménye nagyon magas szintű volt, Dénes pedig bemutatkozott, egy nem egyszerű mérkőzésen. Mindig nehéz visszakerülni egy csapatba, vagy megtartani a helyet, de a válogatott egyébként is különleges, hiszen itt általában arról van szó, hogy ki van a legjobb formában. Általánosságban el lehet mondani, hogy mindig nehéz, soha nem lehet, nem szabad és nem is szoktam természetesnek venni, hogy védek. Most olyan szituációban vagyok, hogy mindent meg kell tennem, hogy lehetőségem legyen visszakerülni a csapatba.

Nem miatta kaptak ki

Az elmúlt hetekben többször is az angol másodosztály tabellájának élén állt Tőzsér Dániel csapata, a Watford, de az elmúlt két bajnoki mérkőzését elvesztette, ezért némi lépéshátrányba került a feljutásért zajló harcban. A tapasztalt középpályás elmondta, hogy szomorú volt, de szerinte nem játszott rosszul, tehát nem miatta vesztettek.

– Minden a lehető legnagyobb rendben van, a csapat is és én is jó formában vagyunk, úgyhogy soha rosszabbat. Bízom benne, hogy ez a válogatottnál is így lesz, és így folytatódik. Az ember próbál mindig csapatban gondolkozni, nekem a posztomból adódóan is így kell tennem. Nehéz volt megemészteni a legutóbbi két vereséget Angliában, hiszen egyértelmű a célunk a szezon végén, de ilyen a futball, a jobb csapat sem mindig győztesként kerül ki. Tovább kell lépni, és nem gondolnám, hogy rajtam múlt. Az ember mindig tud jobb teljesítményt nyújtani, talán nem én voltam a hibás abban, hogy kikapott a csapat, de szomorú voltam – mondta Tőzsér Dániel.

Olvasói sztorik