NB I

Dzsudzsák jól ismeri a finneket

„Nem várhatjuk, hogy kilencven percen keresztül mi fogunk dominálni” – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap kezdte a közös edzőtáborozást Telkiben a magyar válogatott, amely péntek este Európa-bajnoki selejtezőt játszik Finnország ellen a Ferencváros új stadionjában. A hétfő délutáni sajtótájékoztatón a mieink csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs először klubcsapata, az orosz Dinamo Moszkva közelmúltjáról beszélt, majd úgy vélekedett, hogy ők, a magyar válogatott játékosai is tehetnek róla, hogy manapság ilyen kevesen szerepelnek rendszeresen rangos külföldi bajnokságokban.

– Minden rendben, csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. Továbbjutottunk az Európa Ligában, még hátravan két mérkőzés, de így is sikerült biztosítanunk. A bajnokságban is viszonylag jól állunk, a legutóbbi meccsünket sikerült megnyernünk, igaz, nem sok közöm volt hozzá, de a múlt héten és csütörtökön is pályára léptem, úgyhogy ezt nevezhetjük annak is, hogy egy frissebb játékost akart a helyemen játszatni. Tényle minden rendben van, semmilyen sérülés nem akadályoz abban, hogy pénteken bevethető állapotban legyek – kezdte Dzsudzsák Balázs.

– A finn válogatott több játékosa is az orosz bajnokságban szerepel. Milyen benyomásai vannak eddig róluk?
– A legnagyobb név, a legjobb játékosunk számomra egyértelműen Román Eremenko, aki a CSZKA Moszkvát erősíti. Vasárnap is nagyon jó mérkőzésen volt túl ellenünk, de szerencsére nem sikerült hozzájárulnia ahhoz, hogy jobbak legyenek nálunk. Nagyon veszélyes, úgyhogy figyelni kell rá. Remélem, meg tudjuk oldani semlegesítését.

– Játszott tavasszal a finnek elleni barátságos meccsen. Ott úgy tűnt, amíg dominálni tudott, addig a magyar volt a jobb csapat. Milyen emlékei vannak?
– Akkor is jó csapat benyomását keltették, de az első félidőben akár több góllal is vezethettünk volna, ha normálisan végigvezetjük a támadásainkat és góllal fejezzük be, vagy jobban passzolunk. A hétfő délelőtti videózásból indulok ki, tehát frissek az élmények. A második félidőben elfutottuk magunkat, és annyira nem rossz csapat, tehát nem várhatjuk, hogy kilencven percen keresztül mi fogunk dominálni. Ők is szeretnének továbbjutni a csoportból, jó játékosaik vannak, úgyhogy azt mondom, ez egy ki-ki meccs lesz, amelyen ha nem is a pillanatnyi forma, de a jobb koncentráción és nüanszokon fog múlni, melyik csapat javára dől el a három pont.

– A kétezer-tízes meccsre hogyan emlékszik vissza?
– Örültünk annak a mérkőzésnek, de az még az ideinél is régebben volt, teljesen más csapat volt akkor az övék, úgyhogy arról csak az maradt meg, hogy az utolsó pillanatokban tudtunk nyerni, és életben tartani a továbbjutási reményeinket. Ennél többet arról a meccsről tényleg felesleges mondani, maximum annyit, hogy pénteken is hasonló sikerrel záruljon a mérkőzés.

– Hogyan éli meg azt, hogy megváltozott a légiósok és a hazai bajnokságban szereplők aránya a válogatott keretében. A légiósok számára ez teher?
– Nem hiszem, hogy ez bármiféle teherrel járna, amikor hazajövünk, akkor azért is jövünk haza, hogy minél eredményesebben és sikeresebben játsszunk. Nagyon remélem, hogy egyszer végre sikerül elérnünk azt, hogy valahova kijussunk. Biztos vagyok benne, hogy akkor teljesen mások lennének ezek a számok, nem biztos, hogy ketten-hárman lennénk külföldön, hanem többek előtt is adódnak Mi hoztuk saját magukat ilyen helyzetbe, hogy csak ennyi külföldi van. Szerencsére itthon is egyre jobbak az anyagi lehetőségek, tehát többen itthon tudnak maradni, több játékost haza tudnak hozni. Akik el tudják mondani magukról, hogy külföldön vannak, azok mindenképpen előrébb tartanak, és ezzel a magyar bajnokságot akarom degradálni, de jobb külföldön játszani, mint a magyar bajnokságban, mert erősebb.

Olvasói sztorik