NB I

Nem szabad félni és görcsölni

Nemanja Nikolics ugyanazt az akaratot szeretné látni a válogatotton, amit Románia és Feröer ellen tapasztalt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezúttal már az első kerethirdetés pillanatától tagja a magyar válogatott keretének az NB I góllövőlistáját imponáló fölénnyel vezető Nemanja Nikolics, akit Dárdai Pál októberben előbb kihagyott, majd mégis behívott, sőt a románok és Feröer ellen is pályára küldte, ezért nem számítana meglepetésnek, ha pénteken, a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőn is lehetőséget kapna. A Videoton csatára a magyar válogatott idei utolsó tétmérkőzését felvezető hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy hazai pályán nem szabad alibit keresni, mindenképpen itthon kell tartani a három pontot.

– Az utolsó két mérkőzésen nem találtam be, de nem szomorkodtam annyira. Egy meccset megnyertünk, a legutóbbin ikszeltünk – nehéz mérkőzés volt Kecskeméten. A lényeg, hogy a csapat az első helyen van, fontos rangadót fogunk játszani két hét múlva. Őszi bajnokok vagyunk, ez mindenképpen pozitív – értékelt Nemanja Nikolics. – A válogatottban a hangulat jó, a csapat az utóbbi két mérkőzésen megmutatta, hogy a fontos meccsekre fel tud pörögni, és begyűjtöttük azt a minimum négy pontot, amiről beszéltünk előtte. Ugyanazt az akaratot át kellene vinni péntekre, és mindenképpen itthon kell tartani a három pontot. Nehéz mérkőzésre számítunk. Megpróbálunk jó játékkal nyerni, de ha nem sikerül, és rossz, csúnya játékkal egy-nullra győzünk, akkor is boldognak kell lenni, mert a legfontosabb most tényleg a három pont.

– A szövetségi kapitány azt mondta, hogy nagyon nehéz lesz elvenni a három pontot a magyaroktól. Ön is így érzi?
– Egyetértek a kapitánnyal. Már megmutattuk Romániában! Nem sok csapat tud nyerni vagy ikszelni az ottani nehéz körülmények között. Mi közel álltunk hozzá, hogy megnyerjük a meccset, a második félidő játéka nagyon rendben volt, arra lehet alapozni. Most hazai pályán tényleg nem szabad alibit keresni, és mindenképpen itthon kell tartani a három pontot, mert csak úgy tudunk eredményesek lenni hosszú távon. Ez nem azt jelenti, hogy görcsölni kell, és félelemmel, görcsösséggel kell kimenni a pályára, sokkal inkább felszabadultan, és abban bízva, hogy a saját szurkolótáborunk előtt meg tudjuk nyerni a mérkőzést.

– A múltkori kerethirdetésnél nem szerepelt a neve a listán, később mégis bekerült, aztán játszott is, most viszont már a kezdetektől számol önnel a kapitány. Melyik a jobb forgatókönyv?
– Jobban örülök, ha meglátom a nevemet a listán. A legutóbbi kerethirdetésnél a kapitány azt mondta, hogy még egy hely nyitott, és a forduló után fog dönteni. Úgy mentem ki a pályára, hogy ez nem volt benne a fejemben a Diósgyőr ellen. Jobban örültem volna, ha megkapom a meghívót, de így sem bánkódtam, bíztam saját magamban, és tudtam, ha akkor kimaradok, azon leszek, hogy mihamarabb visszakerüljek a keretbe. Plusz motiváció is volt, így is lehet mondani. Örültem, hogy Romániában a második félidőben beálltam, Feröeren pedig kiharcoltam a helyet magamnak a kezdőben. Örülök, hogy most is bizalmat szavazott nekem, és mindenképpen jó játékkal és gólokkal szeretnék bizonyítani neki és a szurkolóknak is.

– Általában akkor van elemében, ha van területe. Az északírek masszívan védekeztek, ezért ellenük nem volt annyi szabad terület. A finnek ellen mi várható?
– Mindenképpen jobban fekszik, ha több területem van, és valakivel együtt játszom párban a csatárposzton, de természetesen a kapitány dönti el, mi legyen a taktika. Én úgy megyek ki a pályára, hogy próbálok minden utasítást megcsinálni, amit tőle kapok. Törekszem rá, hogy gólerősen játsszak, mert egy csatártól gólokat várnak, és ez a feladatunk. Egy picit belenéztünk az ellenük játszott barátságos mérkőzés videójába. A finn csapat szeret játszani, nem egy védekező típusú együttes, sok játékossal támadnak, úgyhogy remélem, lesz terület, és ki fogjuk tudni használni.

Olvasói sztorik