NB I

Dárdai: az év meccse következik!

A szövetségi kapitány szerint könnyen elképzelhető, hogy a pénteki, finnek elleni mérkőzés egy része eseménytelen lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Válogatottunk tagjai szerdán egy edzésen vettek részt, ezen már teljes létszámban dolgozott a keret. A mai gyakorlás már kevésbé volt megerőltető, mint a keddi tréningek, új elemként a pontrúgásokat is gyakorolták a futballisták. Az edzést követően lazítás gyanánt este moziba megy a csapat, csütörtökön délután pedig a ferencvárosi stadionban vezényel edzést a játékosoknak a szövetségi kapitány.

Dárdai Pál az MLSZ TV-nek adott interjúban a pénteki kezdőcsapattal kapcsolatban elmondta: a legfittebb játékosokat szeretné pályára küldeni a finnek ellen. A szakmai stáb helyzetét nehezíti, hogy Elek Ákos és Kádár Tamás a legintenzívebb edzéseken nem tudott még részt venni, ők ketten csak szerdán kapcsolódtak be a tréningekbe.

– Előfordulhat, hogy eseménytelen lesz a mérkőzés. Nem fogom hagyni, hogy butaságot csináljon a csapat, mert a finnek nagyon jól passzolnak, azt szeretnék, hogy kijöjjünk hátulról, és ha területet hagynánk nekik, akkor nem lenne egyszerű levédekezni a támadásaikat. Előfordulhat, hogy sokáig lesz várakozó a történet. Ez nem szép, nem jó nézni, de nem szeretném, ha ebből türelmetlenség alakulna ki – fogalmazott Dárdai Pál.

A harmadik meccsére készülő kapitány hozzátette: ez szerinte az év mérkőzése lesz, és a válogatott csak a szurkolókkal együtt tud jó eredményt elérni.

– A labdarúgásban mindig meg kell újulni. A válogatott elvesztette az első mérkőzését a Groupama Arénában, most itt a lehetőség a megújulásra, arra, hogy kiszolgáljuk a közönséget, a labdarúgást szeretőket. De ez ne legyen teher, mert abban a pillanatban, hogy nem játszod a focit, nem szerzel vele magadnak örömet, onnantól kezdve abból már nem lesz semmi – mondta a kapitány.

Olvasói sztorik