NB I

Kettőt edzett kedden a válogatott

Elek Ákos szerint a márciusi barátságos mérkőzésen elszenvedett vereség intő jel a selejtező előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dárdai Pál szövetségi kapitány a hét elején elárulta, hogy az idő rövidsége miatt csak a keddi és a szerdai napokon várhat intenzívebb edzésmunkát a játékosoktól. A kedd részben még a regenerálódás jegyében telt, de már kétszer edzett a csapat, és a második gyakorláson pörgősebb gyakorlatokat vezényelt a szakmai stáb. Sérült nincs a keretben (az már korábban kiderült, hogy Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt és Pintér Ádám nem játszhat), jó hangulatban készülnek a játékosok a pénteki mérkőzésre.

Az MLSZ honlapja a két gyakorlás között arról kérdezte Elek Ákost, a DVTK középpályását, hogy mennyire él benne élénken a 2010-es idegenbeli Európa-bajnoki selejtező végén szerzett gól, amelyet legalább annyira köszönhettünk az ő emlékezetes megindulásának, mint Dzsudzsák Balázs pontos befejezésének.

– Szép emlék a finnek ellen adott gólpasszom, de nem szoktam a múlttal foglalkozni, márpedig az a mérkőzés már meglehetősen régen volt. Ha most pénteken is lenne egy hasonló megmozdulásom, azzal már elégedett lennék. Az viszont biztos, hogy sokkal másabb finn csapat vár ránk, mint amivel Helsinkiben játszottunk négy éve. A szövetségi kapitánnyal együtt stílust és játékrendszert is váltott ellenfelünk, ezt tapasztalhattuk a márciusi, győri mérkőzésünkön is, ami intő jel lehet a pénteki találkozó előtt – fogalmazott a középpályás.

Érdekesség, hogy az októberi, románok elleni, bukaresti mérkőzésen Elek Ákos a mezőny legtöbbet futó játékosa volt, több mint 12 kilométert tett meg a kilencven perc alatt.

– Alaposan elfáradtam Bukarestben, de ez kellemes fáradtság volt, nagyszerű érzés volt úgy lejönni a pályáról, hogy volt értelme keményen küzdeni és hajtani – tette hozzá Elek Ákos.

Gera Zoltán rekordra tör

A magyar keret egyik legrutinosabb tagja már 79 válogatottságnál jár, ezzel olyan válogatott Fradi-klasszisokat előzött meg, mint Dr. Sárosi György (62), Schlosser Imre (68) vagy éppen Kocsis Sándor (68). Sőt, a „hetveneseket” is kipipálta: Nyilasi Tibor (70), Albert Flórián (75), Dr. Fenyvesi Máté (76) és Bálint László (76) is mögötte van már a rangsorban.

Jelenleg kizárólag egy Fradi-játékos jár előtte: Mátrai Sándor, aki 81 válogatott meccsel áll a klub örök-ranglistájának élén. Jövő héten őt is utolérheti Gera, amennyiben a Finnország és az Oroszország elleni meccsen is lehetőséget kap – írja az FTC honlapja.

Olvasói sztorik