NB I

Dárdai szinte olyan, mint egy játékos

„Egymásért, a nemzetünkért és az edzőnkért is ugyanúgy megteszünk mindent” – mondta Gera Zoltán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dárdai Pál szövetségi kapitány a kinevezése után összetrombitálta a magyar válogatott keretébe a tapasztalt játékosokat, mert őket tartotta a Románia elleni siker zálogának. Számításai bejöttek, hiszen a döntetlent mindenki sikerként könyveli el. Azóta már az is kiderült, hogy a rutinos futballisták közül Gera Zoltánra nem csak Bukarestben bízott fontos feladatot, hiszen a Feröer-szigetek ellen is játszatta, és a Finnország elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőre készülő együttesbe is behívta.

A hétfői sajtótájékoztatón a Ferencváros középpályása elmondta, hogy Dárdai Pál a pályán kívül szinte olyan, mint egy játékos, de amikor a taktikáról vagy edzésről van szó, mindenki visszazökken a jelenlegi szerepébe.

– Korábban többször szóba került az erőnléte, de az elmúlt hetekben szinte mindig végigjátszotta a meccseket, ezzel is bizonyította, hogy megfelelő állapotban van.
– Nagyon örülök neki, hogy egyre jobban érzem magam fizikálisan is, és minden téren. Már benne van a lábamban tíz-tizenöt mérkőzés, közte válogatott meccs is. Most úgy érzem, hogy teljesen rendben vagyok fizikálisan, a koromhoz képest… Bizonyítottam, hogy végig tudom játszani a mérkőzéseket – magyarázta Gera Zoltán. – Az embernek természetesen az a célja, hogy minél többet játsszon, én ezen a téren elég makacs vagyok, ha valaki azt mondja valaki, hogy, nem tudom végigjátszani, akkor csak azért is meg akarom mutatni, hogy képes vagyok rá. Örülök, hogy itt vagyok, nagyon jó a közösség, a társaság. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, amit nagyon várok. Még egyszer mondom, örülök, hogy én is átélhetem ezt a jelenlegi állapotot. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a megfelelő állapotba fog kerülni, és jó meccset fogunk játszani pénteken a finnek ellen.

– Korábban sokszor játszott együtt Dárdai Pállal. Elfogadta, megszokta már őt szövetségi kapitányként?
– Teljes mértékben elfogadta őt a csapat. A pályán kívül szinte olyan, mint egy játékos, de amikor a taktikáról van szó, vagy edzésre megyünk, akkor mindenki vált, ő is és mi is. Teljesen elfogadjuk a tekintélyét, hogy ő az edzőnk, ő is úgy viselkedik, úgyhogy semmi probléma nincs ezzel, mindenki nagyon jól kezeli ezt a helyzetet, a kapitány is. Látható volt az elmúlt két mérkőzésen, hogy bár fiatal, mégis tapasztalt, mert sok meccset lejátszott külföldön, jó bajnokságban. Úgyhogy nincs ezzel semmi probléma, és mondhatom, hogy jó vele dolgozni.

– Mit szól hozzá, hogy az eddigiek alapján némileg felborultak az erőviszonyok a selejtezőcsoportban?
– Abban látom a kiegyensúlyozatlanság okét, hogy sokkal több csapatnak van lehetősége, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, hiszen egy csoportból három csapat is továbbléphet. Olyan csapatok, mint Finnország, Észak-Írország, meg mi magyarok is úgy vágtunk neki ennek a selejtezőnek, hogy reális esély lehet a kijutásra. Ez mindenkit külön motivációval tölt el, ez látható a csoport eddigi eredményein. A görögöktől tartok, mert biztosan össze fogják szedni magukat, jó csapat, jó játékosokkal. Az északírek nagyon jól kezdték a selejtezőt, és sokszor azon múlik, hogy kezdi el egy csapat a sorozatot, talán a lendület kitart a végéig. Biztosan ők is tele vannak önbizalommal, de kíváncsi vagyok, amikor jön egy vereség, az önbizalmuk megcsappan-e. De nekünk igazából magunkkal kell foglalkoznunk, hogy a mérkőzéseinket megnyerjük. Jelenleg nem is nézem a csoport állását, a lényeg, hogy a pénteki mérkőzést – mindegy, hogyan – meg kell nyernünk. Utána rá lehet nézni a tabellára, hogy állunk. Számolgatni mindig mellékes dolog, a lényeg, hogy felkészüljünk a pénteki meccsre, mindenki a száz százalékot nyújtsa, és ha mindenki azt fogja nyújtani, ami benne van, akkor nem lesz probléma.

– Érzi az elszántságot a csapaton?
– Ahogy eddig beszélgettünk, értékeltük a román és a feröeri meccset, illetve készültünk a finnekből, mindenki azon gondolkodik, hogy lehet a finneket megverni. Biztosan nem lesz gond a lelkesedéssel, eddig nem is volt, sőt inkább vissza kell fognunk magunkat, nehogy túlpörögjünk a mérkőzésre. Ahogy a román és a feröeri meccsre felkészített minket a kapitány, ugyanúgy fogunk készülni most is. Ha kel, visszahúz, ha kell, akkor leszid bennünket. Szeretünk vele dolgozni, ezt többször kinyilvánította a csapat, úgyhogy természetesen egymásért, a nemzetünkért és az edzőnkért is ugyanúgy megteszünk mindent, hogy jól szerepeljünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik