Nemzetközi foci

Letámadás helyett szenvedés

Gera Zoltánt meglepte a feröeriek játéka, Dibusz szerint a második gól hiányzott a nyugalomhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A feröeri válogatott a vártnál nagyobb ellenállást fejtett ki a mieink elleni Európa-bajnoki selejtezőn, az utolsó pillanatig nagyot kellett küzdeniük játékosainknak annak érdekében, hogy megtartsák az első félidőben szerzett egygólos előnyt. A Ferencváros rutinos támadó középpályása, Gera Zoltán a találkozó után elmondta, hogy a vizes műfű nem feküdt a magyar játékosoknak, de a vártnál gyengébb teljesítménynek nem a külső körülmények között kell keresni az okait.

– Semmiképpen sem akarom a pályára fogni azt, hogy gyengébben játszottunk ma, de meg kell említeni, hogy szokatlanul gyors volt a talaj és néha csúszós is – idézi Gera Zoltánt az MLSZ honlapja. – Nagyon örülök a három pontnak, a mutatott játéknak már kevésbé. Nem volt egyszerű mérkőzés, ezt mindenki láthatta, a feröeriek jól játszottak, engem megleptek a teljesítményükkel. Jól passzoltak, pedig inkább arra számítottunk, hogy ívelgetni fogják a labdát. Ez egy teljesen más meccs volt, mint a románok elleni, itt mindenki elvárta, hogy nyerjünk, ezért dominálni szerettünk volna, de ez most nem sikerült. Kellemetlen ellenféllel találtuk szembe magunkat, jól járatták a labdát, agresszívabbak voltak, mint mi. Le kell vonni a tanulságokat, és ki kell javítani a hibákat, amiket elkövettünk.

A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes élete első válogatott mérkőzésén lépett pályára, és jól teljesített, egy-két alkalommal szükség volt a védéseire ahhoz, hogy kapott gól nélkül zárjuk a találkozót.

– Úgy kezdtünk, hogy nekik megyünk, és rájuk erőltetjük az akaratunkat, sajnos nem tudtunk olyan gyorsan alkalmazkodni a pályához, ahogy ők. Látszott, hogy sokkal otthonosan mozognak ezen a borításon, volt is az elején egy kis zavar nálunk hátul, amit szerencsére megúsztunk, és negyedóra után már kezdett alakulni a játékunk. Egyben volt a csapat, mindenki becsülettel tette a dolgát, és annak ellenére, hogy a feröeriek birtokolták többet a labdát, igazi helyzeteket nem tudtak kialakítani, ezért megérdemelt volt a győzelmünk. Pontrúgásból tudtunk betalálni, de később volt egy-két olyan helyzetünk, amiből megszerezhettük volna a második gólunkat is, és akkor sokkal nyugodtabb meccs lehetett volna – mondta Dibusz Dénes az MLSZ honlapján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik