Nemzetközi foci

Csalódás volt az egész csapat

Vass László a három ponton kívül szinte semmit egyéb pozitívumot nem látott a válogatottól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott gyenge, a szombati, romániai játékhoz képest rendkívül visszafogott teljesítménnyel 1-0-ra győzött a Feröer-szigetek vendégeként az Európa-bajnoki selejtező F-csoportjának harmadik fordulójában. A meccs egyetlen gólját Szalai Ádám szerezte.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Vass László, a Ferencváros, a Honvéd és a Zalaegerszeg korábbi, a Siófok jelenlegi másodedzője elemezte.

Nagy várakozással tekintettem a román meccs utáni folytatás elé. A kapitányváltás után, felfokozott hangulatban, ötvenezer néző előtt, egy kezdeményező román válogatott ellen talán könnyebb volt játszani, mint kezdeményezni a szerényebb képességű Feröer-szigetek ellen – kezdte Vass László. – Dárdai Pál némileg változtatott, mert négy-négy-kettes szerkezetben kezdett a csapat, ami papíron jónak tűnt. Meglepett, hogy az első húsz perc hazai fölényben telt, egy komoly gólhelyzet is adódott, de Dibusz bravúrral védett. A huszadik perc környékén mutatott először futballnak nevezhető dolgokat csapatunk, addig két passz után elvesztették a labdát a játékosok, ezért veszélytelen volt a játékunk.

A gól előtt és után sem volt számottevő az előrejátékunk, bár Gera Zoltán sokszor ment befelé, ő sem jeltett veszélyt. Szalai teljesen értékelhetetlen volt, nem tudta megtartani a labdákat, nem lehetett beindítani. Egy megkeseredett, lassú, fáradt ember látok az ő személyében. Annak örültem, hogy Varga József a helyére került, és végre nem kényszer-jobbhátvédet kellett játszania, bár ő sem tudott hozzátenni a támadójátékhoz.

A szünet után négy-kettő-három-egyes szerkezetben folytatták a mieink, Gera pedig visszakerült a belső pozícióba, ami neki testhezállóbb. Fiola beállásával Simon Krisztián feljebb lépett, ami azt jelentette, hogy egy támadóval kevesebb van a pályán. Nagyon bíztam benne, hogy ez működni fog, de ez sem működött. A széleken tartózkodókat nem tudták megjátszani, a kapura továbbra is veszélytelen volt a magyar válogatott. Ezt foghatjuk az egy-nullás vezetésre, de a mutatott játék akkor sem volt kielégítő. A Feröer elleni játékban sokkal több támadójátéknak kell lennie.

Tőzsér Dániel átlövései némileg futballra emlékeztettek, de óriási szerencsénk volt, hogy a hazaiak nem tudták kihasználni a megingásainkat, a könnyelmű labdavesztéseinket. Kalmár Zsolt becserélése hozhatott volna új színt, de nem tudta megoldani az ék mögötti pozíciót, Priskin pedig nem tudott játékba lendülni. Az egész csapat csalódást keltett számomra, lassan, sok hibával játszottunk. A ritmusváltás, mint olyan, a modern futball jellemzője, de a mi csapatunkra ezen a mérkőzésen abszolút nem volt jellemző. Alulteljesítettünk, senkitől nem láttam váratlan megoldást, a két Tőzsér-átlövést leszámítva. Többen nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak, közülük is a leggyengébb Szalai volt.

Az egész meccset megúsztuk. Biztos, hogy a finnek ellen is nehezebb lesz, mert mindig nehezebb kezdeményező, támadójátékot produkálni, alkotni. Behúztuk a három pontot, szinte semmit egyéb pozitívumot nem tudok elmondani – mondta végül Vass László.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik