Nemzetközi foci

Szalai győztes gólt lőtt Feröeren

A magyar válogatott 1-0-ra nyert idegenben az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Európa-bajnoki selejtező, F-csoport, 3. forduló
Feröer-szigetek – Magyarország 0-1 (0-1)
Tórshavn, 2000 néző. Játékvezető: Kulbakov (fehérorosz)
Feröer: Nielsen – V. Davidsen, Gregersen, Nattestad, Naes – Hansson, Benjaminsen, S. Vatnhamar (Sörensen, 81.), Olsen – Holst (Bartalstovu, 69.), Edmundsson (Hansen, 76,). Szövetségi kapitány: Lars Olsen
Magyarország: Dibusz – Simon K., Juhász R., Kádár, Korhut – Varga J., Dzsudzsák, Tőzsér (Kalmár, 73.) – Gera – Nikolics (Fiola, a szünetben), Szalai (Priskin, 84.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
Gólszerző: Szalai (21.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A rendkívül pozitívan értékelt szombati, romániai 1-1 után a Feröer-szigetek otthonában lépett pályára a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtező F-csoportjának harmadik fordulójában. A mieinknél Korcsmár Zsolt és Elek Ákos sérülés miatt nem állt Dárdai Pál rendelkezésére, a kapuban pedig az újonc Dibusz Dénes kezdett. Érdekesség, hogy a Feröer-szigeteknek annyi lakosa van, amennyi néző szombat este kint volt a bukaresti stadionban. A meccset 25 magyar szurkoló is megtekintette a helyszínen, ahol megközelítőleg sem volt telt ház.

Agilis, gyors játékkal kezdték a meccset a hazaiak. A negyedik percben felelőtlenül védekezett csapatunk, ezt kihasználva az aszfaltozóként dolgozó Hansson kapura lőtte, és Dibusz Dénesnek nagyot kellett védenie, hogy ne kapjon gólt. Rendkívül agresszív letámadással készültek a magyarok ellen a feröeriek, szinte már a tizenhatos környékén rohamra indultak egy-egy eladott labda után, védekezésben viszont kőkeményen visszaálltak.

A 12. percben ismét Hansson került lövőhelyzetbe, de Kádár blokkolni tudott. A mieinknél sok volt a hátrapasszolt, hátradobott labda, ezek helyett sokkal inkább előrefelé kellett volna próbálkozni. A 19. percben Naes remek beadása után Edmundsson fejelhetett kecsegtető helyzetben, de nem találta el jól a labdát. A másik oldalon Dzsudzsák remek szabadrúgását Nielsen vetődve védte. A szöglet után Juhász passzát Szalai Ádám közelről a hálóba passzolta, lesről szó sem lehetett, bár a hazaiak nagy erőkkel reklamáltak (0-1).

Szalai szinte napra pontosan két éve, 2012. október 16-án, a Törökország elleni 3-1-es siker alkalmával szerzett gólt legutóbb a válogatottban.

A 24. percben Tőzsér távoli bombáját Nielsen a levegőben úszva kiütötte. Négy perccel később ismét Tőzsér lőtt, de ezt, valamint Nikolics közeli kísérletét is nagy bravúrral védte a házigazdák hálóőre. Közben a lelátón egy fúvószenekar fáradhatatlanul játszott… A 35. percben Korhut távoli lövése szállt a kapufa mellé. A 42. percben egy magyar labdavesztés után a lendületből érkező Hansson lőtt a kapunk mellé.

A szünet után egy beadásba Olsen az ötös sarkán veszélyesen beleért, de Dibusz ezt is védte. Az 56. percben Dzsudzsák remek beadása elsuhant Gera előtt, Juhász vissza tudta fejelni, de hiába… A másik oldalon Fiola és Juhász összeszaladt, de a hazaiak szerencsére nem tudták kihasználni a nagy lehetőséget. Továbbra sem tudott mezőnyfölénybe kerülni a magyar válogatott, a feröeriek a második félidő elejét is alaposan megnyomták. Feltűnő volt, hogy a mieink a pálya közepén többször is egymást zavarták.

A 72. percben Szalai gyenge lövését Nielsen könnyedén védte. A hajrához közeledve is a mi térfelünkön zajlott a játék, főleg, hogy a becserélt Fiola és Kalmár személyében újabb két – nemzetközi szinten – rutintalan játékos volt a pályán, Simon Krisztián és Korhut pedig ugye kezdő volt… A 83. percben Dzsudzsák nagy lövését kiütötte a kapus. A hosszabbítás perceiben szinte teljesen beszorult saját tizenhatosán belülre Magyarország – rendkívül kínos időszak volt, és ez szinte az egész második félidőről elmondható –, de szerencsére több gól nem született. Ezúttal caak és kizárólag a három pontra és a nagy küzdelemre lehet büszke a magyar válogatott.

A Rangadó.hu szakértője, Vass László, a Ferencváros, a Honvéd és a Zalaegerszeg korábbi, a Siófok jelenlegi edzőjének elemzése ide kattintva olvasható!

Dárdai Pál szövetségi kapitány értékelése ide kattintva olvasható!

Az F-csoport további keddi eredményei

Finnország–Románia 0-2 (0-0)

Gólszerzők: Stancu (54., 83.)

Kiállítva: Ring (56.)

Görögország – Észak-Írország 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Ward (9.), Lafferty (51.)

Az állás: 1. Észak-Írország 9 pont, 2. Románia 7 pont, 3. Magyarország 4 pont (3-3), 4. Finnország 4 pont (4-4), 5. Görögország 1 pont, 6. Feröer-szigetek 0 pont

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik