Nemzetközi foci

Dárdai maradásáról a felesége dönt

Dárdai Pál szövetségi kapitány egyelőre nem tudja, hány helyen kell változtatnia kezdőcsapatán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatottban több játékos is komoly gonddal küszködik a Feröer-szigetek elleni találkozó előtt, így Dárdai Pál szövetségi kapitány egyelőre nem tudja pontosan, hány helyen változtat majd kezdőcsapatán a Bukarestben 1-1-es döntetlent elérő együtteshez képest.

– A regeneráció sikeres volt, akik nem játszottak, azok megkapták a terhelést. Ugyanakkor egy-két játékosom csontig besavasodott, így csak a mai edzést követően döntünk majd – mondta hétfői sajtótájékoztatóján a román fővárosban debütáló szakember, aki hozzátette, tisztában van azzal, hogy a keddi Európa-bajnoki selejtezőn nekik kell majd irányítani a játékot.

Újságírói kérdésre Dárdai Pál reagált arra is, hogy nemrég több csoport alakult a Facebookon, amelyek követői azt szeretnék, ne csak az idei négy mérkőzésen, hanem hosszú távon ő irányítsa a nemzeti csapatot. Ezzel kapcsolatban a tréner leszögezte, ilyen kérdéseket egyelőre nem is lehetne feltenni, ezzel majd csak akkor lehet egyáltalán foglalkozni, ha a csapat begyűjti az általa maximális célként kitűzött hét pontot, ettől függetlenül a „felesége dönt majd”.

A feröeriek elleni találkozót a tórshavni Nemzeti Stadionban rendezik, amely egy kicsi, 100×65 méteres, azaz gyakorlatilag minimális nagyságú műfüves pályát foglal magában.

– Nem véletlenül csinálták annak idején ilyenre ezt a pályát, ők a túlélésért játszanak, jól zárnak és bíznak a kontrákban. Persze, az ilyen játéknak is megvan a maga ellenszere. Az ilyen mérkőzéseken a szerencsefaktor is szerepet játszhat, amelyet egy futballista a munkával érdemel ki. A játékosok keményen dolgoztak, nem véletlenül lett döntetlen a bukaresti mérkőzés sem – jelentette ki Dárdai.

A sajtótájékoztatón részt vett Korcsmár Zsolt, aki számára nem idegen a környezet, ugyanis a norvég Brann Bergen játékosaként többször is műfüvön játszották a bajnokikat.

– Hajtós meccset várok, amelyen remélem, a mi akaratunk érvényesül majd. Norvégiában hasonló a kultúra és a mentalitás, így biztos vagyok abban, hogy a szívüket-lelküket kiteszi majd a feröeri csapat a pályára, de természetesen mi is így teszünk majd – fogalmazta meg várakozásait a válogatott védője.

Dárdai Pál szövetségi kapitány magyar idő szerint 18 órától vezényel edzést a válogatottnak, amely az Európa-bajnoki selejtezősorozatban két meccs után egy ponttal áll és kedden 20.45-től lép pályára Torshavnban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Király – Varga J., Juhász, Korcsmár, Kádár – Tőzsér – Simon K., Stieber Z., Lovrencsics G., Dzsudzsák – Szalai Á.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik