Nemzetközi foci

Dárdai: dupla vagy semmi?

A kapitány garantálja, hogy ha a feröeri három pont meglesz, akkor a finnek elleni három is.

Uborkát rajzoltak az orrára

Természetesen a kapitány ebben az interjúban sem hagyott ki egy jópofa, vicces hasonlatot, amely játékos-pályafutása időszakából származik.
– Én nem nagyon olvasgatom ezeket a dolgokat, játékosként sem nagyon érdekeltek. Nem vagy isten, és nem vagy olyan rossz sem! Volt olyan, hogy Berlinben koronát rám meg palástot, és Attila királynak hívtak, a következő mérkőzés után pedig azt láttam, hogy a Bild újságban az orromon van egy uborka! Ha elhittem volna az uborkát, összeroppanok, ha azt gondoltam volna, hogy király vagyok, akkor meg azért játszom rosszul. Ezt tudni kell helyretenni – mondta Dárdai Pál.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bukaresti döntetlen (1-1) után már a Feröer-szigeteken tartózkodik a magyar válogatott, amely kedd este lép pályára az Európa-bajnoki selejtező F-csoportjának harmadik fordulójában. Az MLSZ TV megszólaltatta Dárdai Pál szövetségi kapitányt, aki elmondta: játékosainak nem szabad a megváltozott körülményekkel foglalkozniuk a meccsen.

– A játékosok mindkét mérkőzésen nyomás alatt játszanak. Az első a román közeg és az elmúlt évek tehetetlensége miatt volt. A második félidőben nagyot futballoztak és fegyelmezettek voltak, úgyhogy most eufória van, mindenki nagyon örül, de elfelejtik, hogy továbbra is nyomás van a csapaton, csak ez teljesen az ellenkezője – kezdte Dárdai Pál. – Az előző egy felfokozott stadion volt, nagy csinnadratta, itt pedig nagy nyugalom és csend. Megint más mentalitás, más lelki állapot szükséges, de még mindig van időnk. Délután fogjuk megnézni, kik sérültek, kik tudják vállalni a mérkőzést, kik nem. Ma már az edzői stábbal már összeültünk, hogy ki hogyan látja, hogy kéne játszani, milyen felfogásban. A végén a felelősség úgyis az enyém. Minden rendben vagyok, és pozitív vagyok, mert látom, hogy a sikert a helyén kezelik a srácok és felszabadultak. Ezt a pozitív eufóriát úgy kell felhasználni, hogy felpörögni, a meccs elején nem a műfűvel foglalkozni, meg azzal, hogy itt nincs annyi néző, és nem úgy néz ki, mint a román stadion. Azt mondtam, hogy öt-hét pont kellene. Ezt a meccset arra kell felhasználni, hogy a maximumot tudjuk hozni a célkitűzéshez. A maximumhoz pedig most három pont kell, és ha ez megvan, akkor nyugodtan készülhetünk a finn meccsre. Ha ez a három pont megvan, akkor garantálom, hogy a finn három is megvan!

A kapitány úgy fogalmazott: talán jó, hogy jelenleg nincsenek Magyarországon, mert a médián és az interneten keresztül nagyon sok inger érné a játékosokat.

– Jó, hogy a csapatnak vannak vezérei, rutinos játékosok, akik nagy munkát vesznek le a vállamról. A stáb nyugodt, nem véletlenül vagyunk vegyesek, olyan a korosztály megválasztása, hogy itt mindenről lehet beszélni, egy kicsit akár még vitatkozni is, és utána jön a döntés. Persze, hogy más kell taktikailag is. A románok jöttek, keményen támadtak, sőt majdnem hazardíroztak azzal, hogy a meccs elején ilyen sokáig próbáltak nyomást gyakorolni ránk. Ha játszunk még tíz-tizenöt percet, egyre több helyzetünk lett volna, mert ezt nem lehet bírni. Itt teljesen más csapat van, ők a szerencséjükre alapoznak, hogy valamiből rúgnak egy gólt, visszaállnak, kontrázgatnak, lelkesek, és a végéig együtt védekeznek, jó fizikális állapotban. Senki nem verte még agyon őket. Nem szabad elfelejteni, hogy ez nem olyan csapat, hogy elmegyünk, aztán öt-hat null… Ez egy jó kis csapat. Ez azért lenne fontos, mert a finn meccsbe jó lenne százszázalékos nyugalommal belemenni – mondta végül Dárdai Pál.

Olvasói sztorik