NB I

Dárdai Pál nyerte (volna) a választást?

Az önkormányzati szavazólapokra állítólag sokan felírták a szimpatikus szövetségi kapitány nevét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombat esti román-magyar 1-1 újabb hozadékának tekinthető, hogy a Rangadó.hu értesülése szerint a vasárnapi önkormányzati választás során országszerte számos szavazólapra írták rá a voksolók tollal Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitányának nevét. Ez egyrészt saját indíttatásból és szimpátiából, illetve a válogatott remek hozzáállásának elismeréseként, másrészt a Trollfoci internetes közösség kezdeményezésére történt.

A Nemzeti Választási Iroda illetékesét megkérdeztük, hogy van-e adatuk arról, körülbelül hány esetben került rá a kapitány neve a lapokra vasárnap? Ezek a szavazólapok érvénytelenek-e, illetve volt-e korábban példa arra, hogy a választópolgárok közül ilyen sokan ugyanannak a személynek a nevét írták a szavazólapokra?

„Arról nincs adatunk, hány esetben írták rá a szavazólapra Dárdai Pál nevét, illetve korábbi szavazások alkalmával más neveket. A választópolgár szavazata akkor érvényes, ha a szavazólapon szereplő jelöltek melletti körbe két, egymást metsző vonalat (X-et vagy +-t) helyez, vagyis alapesetben független attól, hogy ráír vagy rárajzol valamit” – válaszolta Listár Dániel, a Nemzeti Választási Iroda Kommunikációs és Nemzetközi kapcsolatok Főosztályának vezetője.

Ez a szavazólap érvénytelen, mivel nem szerepel a hivatalos jelöltek melletti körben X vagy +.

Egy tatabányai esetről ide kattintva olvashatnak.

Olvasói sztorik