Hírek

A kapitánynak nincs veszélyérzete

Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán a válogatott utolsó edzésén megsérült, egyelőre kérdéses, mennyire komoly a sérülésük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az elutazás előtt közvetlenül azt mondta, nincs benne veszélyérzet a szombati, romániai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

“Meg vagyok elégedve, jól dolgoztak a fiúk, jobban is, mint vártam, ezért is vagyok rendkívül nyugodt” – jelentette ki a 38 éves szakvezető pénteken délelőtt, a Liszt Ferenc repülőtéren tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, jól sikerült a csapat fizikális és mentális felkészítése is, így nem lehet kifogás majd a meccset illetően.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya ugyanakkor reggel, az MTV Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a tegnapi utolsó edzésen két játékos, Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán is sérülést szenvedett. A Fürth és a Hamburg légiósa is tagja lenne valószínűleg a kezdőcsapatnak Bukarestben, egyelőre nem tudni, kihat-e szereplésükre a sérülés.

“Nem tudom, mennyire komoly a sérülésük, de nem idegeskedem, elég bő a keretünk. Már megvan a fejemben a kezdőcsapat” – nyilatkozta Dárdai a köztelevízió műsorában.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint sikerült-e elérnie, hogy megakadályozza a játékosok túlpörgését, az edzői pályafutása első válogatott meccsére készülő szakember úgy felelt, hogy szerdán meg kellett szakítani a tréninget a túlzott rohanás miatt. Megjegyezte, sokkal nehezebb a túlmotivált játékosokat visszafogni, mint egy futballistát “rugdosni”, hogy dolgozzon nagyobb elánnal.

Dzsudzsák Balázs a ferihegyi sajtótájékoztatón kijelentette, nem foglalkoznak azzal, hogy mióta nem nyert a nemzeti együttes Romániában (56 éve). Mint mondta, minden körülmény adott volt, hogy tökéletesen felkészüljenek, nyugodtan teltek a napok a telki edzőtáborban. A Dinamo Moszkva szélsőjével egyetértve Juhász Roland is úgy vélte, jó felkészülésen vannak túl.

Dárdai személyét illetően Dzsudzsák azt emelte ki, hogy a pozitív attitűd, amit képvisel, azt eredményezte, hogy tele voltak önbizalommal az edzéseken és elhitette velük, nem rosszabbak, mint a románok. Juhász szerint Dárdai azt képviseli edzőként, amit játékosként is, a német mentalitást hozta magával a válogatottba.

Olvasói sztorik