NB I

Nálunk lehet több változás a kezdőben

A magyar válogatott tavalyi, bukaresti kezdőjéből hat, a románoktól három játékos nincs ott a mostani keretben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este nyilvánosságra hozta keretét a Magyarország és a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő román válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca. A mieink ideiglenes kapitánya, Dárdai Pál már a múlt héten szűkítette keretét, így mindkét oldalon eldőlt, hogy a szakemberek kikre számítanak a szombati, bukaresti találkozón. A Rangadó.hu alábbi összeállításából az is kiderül, hogy az egy évvel ezelőtti, 3-0-ra elveszített találkozón szóhoz jutók közül hányan maradtak a jelenlegi keretekben, tehát mely játékosok nézhetnek újra farkasszemet egymással.

A magyar kezdő hat helyen biztosan változik

Tavaly szeptemberben a magyar válogatott kezdőcsapata Bogdán Ádám nevével kezdődött, aki ezúttal sérülés és ujjműtét miatt nem lehet ott a román fővárosban, az ő helyét szombaton Király, Dibusz vagy Megyeri veheti át. A mieink tavalyi védelméből Guzmics Richárd és Lipták Zoltán nem kapott meghívót, így két másik középhátvéddel fogunk kiállni. Az egyik szélső védő Vanczák Vilmos a hét elején sérülés miatt kikerült a keretből, de Kádár Tamás ezúttal is a válogatottal készül. Ami a középpályásokat illeti, Korcsmár, Varga József és Dzsudzsák szombaton is kezdőként léphet pályára, a jelenleg csapat nélküli Koman Vladimir azonban nincs ott a válogatott keretében. A támadósorban Szalai Ádám minden bizonnyal ismét lehetőséghez jut, Böde Dánielre azonban nem számít Dárdai Pál.

A csereként szóhoz jutó magyar játékosok közül Lovrencsics Gergő idén is megízlelheti a bukaresti hangulatot, a klub nélküli Hajnal Tamás nincs ott a keretben, Szabics Imre pedig már az edző stábban segíti a válogatott munkáját.

Mindössze néhány hiányzó a románoknál

A románok kapuját tavaly szeptemberben a Fiorentina hálóőre, Ciprian Tatarusanu védte, aki most is helyet kapott Piturca keretében. A vendéglátók tavalyi védelméből csupán egy ember hiányzik biztosan, a tavaly kezdőként pályára lépő Matel Alexandru nem kapott meghívást, de a Tottenhamben szereplő Vlad Chiriches, a PAOK-os Razvan Rat és az Aszterasz Tripoliszban szereplő Dorin Goian szombaton is kifuthat a mieink ellen. Ellenfelünknél most is ott van az egy évvel ezelőtti találkozó második góljának szerzője, Mihai Pintilii, csakúgy, mint a szintén kezdő Gabriel Torje és a Stuttgartban futballozó Maxim Alexandru. A tavalyi csapatukhoz képest a középpályán egy hiányzójuk biztosan lesz a románoknak, Bourceanu Alexandru ugyanis ezúttal nem kapott meghívót. Mint ismert, Ciprian Marica eltiltás miatt nem léphet pályára, de a másik támadó, Bogdan Stancu szombaton is kifuthat a bukaresti aréna gyepére.

A román cserék közül a harmadik gól szerzője, Cristian Tanase ezúttal is bevetésre kész, és ott van a keretben Ovidiu Hoban is, Adrian Popa azonban biztosan nem lép pályára szombaton.

Olvasói sztorik