Nemzetközi foci

Dárdai hatodszor a románok ellen

Magyarország szövetségi kapitánya játékosként ötször lépett pályára a szombati rivális ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nagy rivális románokkal már többször kerültek egy selejtezőcsoportba a magyarok, és barátságos mérkőzéseken is találkozott a két válogatott. Ami minket illet, nem lehetünk büszkék az utóbbi évtizedek teljesítményére, hiszen utoljára 1981-ben sikerült győznünk. Dárdai Pál szövetségi kapitánynak sem lehetnek túl jó emlékei, mert játékosként ötször nézett farkasszemet Románia legjobbjaival, és négy vereség mellett csak egy döntetlen javít a mérlegen. Reméljük, szövetségi kapitányként képes lesz megfordítani ezt a tendenciát.

Dárdai először 1998 októberében, Budapesten játszott a románok ellen egy Európa-bajnoki selejtezőn. Akkor mindössze 22 éves volt, és negyedik válogatott meccsén lépett pályára. A mieink részéről Hrutka János gyönyörű szabadrúgásgólja jelentette az egy pontot (1-1).

A következő találkozóra szintén néhány hónappal később került sor: 1999 júniusában, Bukarestben 2-0-ra vesztettük, azt a mérkőzést Dárdai Pál végigjátszotta.

A következő dátum 2001 júniusa, egy világbajnoki selejtező. A románok lemásolták a majdnem napra pontosan két évvel korábbi eredményt (2-0), Dárdai ezúttal is elejétől a végéig játszott.

Összeállításunk negyedik mérkőzését Budapesten játszották, három hónappal később, 2001 szeptemberében. Sajnos oda-vissza vertek minket a románok, és akárcsak az előző két találkozón, ezen sem sikerült gólt szerezniük a mieinknek. Még egy dolog nem változott: Dárdai a kezdéskor és a lefújáskor is a pályán volt.

Érdekesség, hogy az eddig felsorolt négy összecsapáson a magyarok kapuját Király Gábor védte, aki a jelenlegi keretnek is tagja.

Dárdai Pál románok elleni utolsó találkozójára 2009 augusztusában került sor. Ez egy barátságos meccs volt, Budapesten. Gólt ezúttal sem sikerült szereznünk, 1-0-ra kikapott a válogatott. A Hertha klublegendája ezúttal 76 perc játéklehetőséget kapott.

Olvasói sztorik