Nemzetközi foci

Szalai csak négy meccsre tért vissza?

A Hoffenheim és a válogatott csatára szerint ég és föld a különbség Dárdai edzései és a korábbiak között.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dárdai Pál ideiglenes szövetségi kapitányi kinevezésének egyik fontos hozadéka, eredménye volt, hogy visszatért a keretbe a válogatottságot Pintér Attila személye miatt lemondó Szalai Ádám, aki tavaly, nagyjából pont egy évvel ezelőtt emlékezetes nyilatkozatot tett a magyar labdarúgással kapcsolatban.

A Románia elleni, szombati Európa-bajnoki selejtezőt felvezető keddi sajtótájékoztatón a német élvonalbeli Hoffenheim csatára elmondta, hogy a tavalyi véleményét továbbra is fenntartja, de Dárdai Pál invitálásának szívesen eleget tett. Ugyanakkor hangsúlyozta: visszatérése egyelőre csak az idei négy mérkőzésre szól.

A németországi változásokról

Sikerült beilleszkednem, nagyon jól érzem magam, nagyon jó csapatunk van, jó edzői stáb és sok fiatal tehetséges labdarúgó. Nem volt tervezett a váltás, a nyári szünet után, egy hét alatt jött a döntés, hogy váltani szeretnék – kezdte Szalai Ádám.

A válogatott változásairól

Annyi változott, hogy Dárdai Pál szövetségi kapitány átvette ideiglenesen a válogatottat. Amiket korábban mondtam, a mai napig tartom. Hosszú beszélgetések után döntöttem úgy, hogy segíteni akarok, ameddig Dárdai a kapitány. Nagy megtiszteltetés az ő keze alatt dolgozni, hiszen amit a Bundesligában elért, azt az utóbbi években nagyon kevesen tudták megismételni. Az elmúlt két napra jellemző szervezettség, profi mentalitás alapján ég és föld a különbség a korábbiakhoz képes. Bármelyik profi klubban szerepeltem, az volt a legfontosabb, hogy napról napra úgy végezzem a munkámat, hogy az a szervezettség, az a mentalitás meglegyen, ami elősegíti, előreviszi a karrieremet. A kinevezésekor is maximálisan tudtam, hogy ez biztosan így lesz nála. Azért is döntöttem így, mert sokat tanulhatok tőle, illetve nem úgy megyek vissza két hét után, hogy esetleg hátrányba kerültem a többi csapattársamhoz képest.

A válogatottbeli visszatéréséről

Erre a négy meccsre döntöttem el, hogy mindenképpen segíteni szeretnék és segíteni is fogok a válogatottnak. Nagyon pozitív beszélgetéseink voltak Dárdai Pállal. Hogy azután mi lesz, arról egyelőre nem tudok információkkal szolgálni.

Sajnálatos, hogy volt jó néhány hónapunk felkészülni erre a selejtezősorozatra, de az első tétmeccs után egyből következett ez a változás, most pedig van öt napunk, hogy felkészüljünk a Románia elleni mérkőzésre, ami elég kevés ahhoz képest, hogy hónapjaink voltak, de mondom, már az eddigi két edzés is ég és föld volt, olyan szervezettség, profi mentalitás és iram van.

A Dárdai utáni időszakról

Elhatároztam, hogy maximálisan erre a négy meccsre és erre a felkészülésre koncentrálok. Úgy megyek ki minden nap az edzésre, hogy azt csinálom, amit kér és elvár tőlünk a kapitány. Próbálok példát mutatni és segíteni a társaknak. Arról nem szeretnék beszélni, hogy mi lesz, kit ígérnek, ki lesz a szövetségi kapitány. Számomra most az a legfontosabb, hogy ha itthon vagyok, akkor is fejlődjek, ezek a napok is plusz t adjanak a karrieremhez, és akkor én is tudok pluszt adni a válogatottnak

Mit várhatunk az új válogatottól?

Azt mindenképpen várhatjuk, hogy sokkal szervezettebb – és ez nem egy alibi szó – lesz a válogatott. Olyan kezdőcsapat fog játszani Romániában, amelyen látni lehet ezt a néhány napos munkát. Öt nap alatt nem lesznek Messik és Ronaldók a csapatban, nem leszünk világverő csapat, de mindenképpen szervezett csapat lesz a pályán – mondta végül Szalai Ádám.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik