NB I

Szalai Ádám lemondta a válogatottságot

A német Hoffenheim csatára bejelentette, hogy Pintér Attila időszakában nem kíván pályára lépni a nemzeti csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila szövetségi kapitány még egyetlen mérkőzésre vagy összetartásra nem hívta meg Szalai Ádámot a kinevezése óta. Ezt tavasszal a csatár mellőzése indokolhatta, hiszen a Schalke vezetőedzője akkoriban már rendszerint a kispadra nevezte őt, de klubváltása óta új erőre kapott, a Hoffenheimben alapembernek számít és újra gólokat lő.

Szalai csütörtök délután a következő közleményt jelentette meg Facebook-oldalán:

„Kedves Szurkolók!

Az elmúlt hónapok eseményei és történései hatására nehéz döntésre jutottam. A 2013-ban tett nyilatkozatommal kapcsolatban a véleményem nem változott, így annak minden következményét viselem most és a jövőben is. A változatlan körülmények nem teszik lehetővé, hogy az Európa-bajnoki selejtező soron következő mérkőzésein a legjobb teljesítményt nyújtsam, így még a selejtező rajtja előtt hoztam meg döntésemet, amely szerint a jelenlegi szövetségi kapitány vezetése alatt nem kívánok a magyar válogatott rendelkezésére állni.

Ha a körülmények a jövőben változnak, és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek szüksége lesz az eddigi karrierem során szerzett tapasztalatokra, természetesen a csapat rendelkezésére állok, és segíteni fogom.

Ezzel a válogatottbeli spekulációkat és a szereplésemet firtató kérdéseket lezártnak tekintem. Szeretnék a jövőben tiszta fejjel a karrieremre koncentrálni.

Döntésem végleges, válogatottbeli csapattársaimnak sok sikert kívánok a selejtezőben!

Üdvözlettel: Szalai Ádám”

Januárban Pintér Attila szövetségi kapitány azt mondta, beszélt a csatárral, akivel közölte, hogy ugyanakkora esélye lesz bekerülnie a válogatottba, mint bárki másnak. Szalai Ádám Pintér eddigi négy mérkőzésén nem húzhatta magára a címeres mezt.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány hétfő délután a telki edzőközpontban rendezett sajtótájékoztatón elmondta, hiányolja a Hoffenheim csatárát és reméli, hamarosan ő is a csapat tagja lesz. Ugyanakkor a szövetségi kapitány az újságírók kérdésére a támadóval kapcsolatban nem adott konkrét választ.

Szalai Ádám eddig 19 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, s hét gólt szerzett.

A bejelentést követően Pintér Attila szövetségi kapitány az MLSZ honlapján reagált.

– Csak a tisztánlátás végett nyilatkozom a témáról: Ádám olyan meghívást akar visszautasítani, amit nem is kapott meg, hiszen most vasárnap, Észak-Írország ellen más játékosokat hívtam meg az ő posztjára. Nem kizárt, hogy a jövőben számoltunk volna vele, de a döntését tudomásul vesszük, karrierépítéséhez sok sikert kívánunk – mondta Pintér Attila.

Olvasói sztorik