Nemzetközi foci

Szalai Ádám a forduló legjobbja

Rangos szurkolói elismerésben részesült a német élvonalbeli Hoffenheim magyar játékosa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szerdai mérkőzésekről olvashatnak.

A szurkolók szerda délutánig szavazhattaka német Bundesliga első fordulójának legjobb játékosára. A voksolást toronymagasan Szalai Ádám nyerte, olyan riválisokat megelőzve, mint például Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Arjen Robben (Bayern München) és Julian Schieber (Hertha BSC).

Honfitársunk az első fordulóban gólt szerzett az Augsburg elleni meccsen, akárcsak egy évvel ezelőtt (akkor a Schalke színeiben). Klubja honlapján elmondta, középcsatárként természetes, hogy nem ússza meg ép bőrrel a meccset, sőt ha sokszor marad sértetlen, az azt jelenti, hogy nem játszott igazán jól, és nem vett részt sok párharcban. Pozitívumként említette, hogy a Hoffenheimben nincsenek egoista játékosok, mindannyiuk számára a csapat az első. Sok hasonlóan pozitív hétvégét szeretnének átélni, ezért remélni, hogy az Augsburg elleni siker csak a kezdet volt.

A Maláj Kupa csoportkörének negyedik fordulójában Gyepes Gábor csapata, a Sarawak 2-1-es vereséget szenvedett a Kedah otthonában. A magyar védő kezdőként lépett pályára, de a hajrában, 1-1-es állásnál piros lapot kapott, így idő előtt hagyta el a játékteret. A győztes gólt a hazaiak a rendes játékidő ráadásában szerezték. Vereségével a Sarawak két fordulóval a csoportkör vége előtt már biztosan búcsúzott a kupától.

Nem jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe Gulácsi Péter osztrák csapata, a Red Bull Salzburg. A selejtező negyedik (utolsó) fordulójában a hazai 2-1-es sikert idegenben 3-0-s vereség követte a svéd FF Malmö ellen, így Ausztria legjobb klubcsapata a BL helyett az Európa Liga főtábláján folytathatja nemzetközi szereplését. A magyar kapus végigvédte a szerda esti találkozót, és mivel a kilencedik percben összehozott egy tizenegyest, meglehetősen korán hátrányba kerültek a látogatók.

Olvasói sztorik