Nemzetközi foci

Király Gábor a Fulhamhez igazolt

A magyar kapus hivatalos oldalán jelentette be, hogy visszatér Angliába. Közel háromszázezer eurót fizetett érte új klubja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol másodosztályban szereplő Fulhamhez szerződött Király Gábor. Az 1860 München ingyen szerezte meg öt évvel ezelőtt a 38 éves magyar kapust, most viszont közel 100 millió forintért adta el a londoni patinás klubnak. Király csodálatos öt évet zár le Münchenben, és mindent megtesz, hogy feljutáshoz segítse új kenyéradóját, a Fulhamet – írja a kapus hivatalos honlapja, a kiralygabor.eu.

A Fulham egy plusz egyéves szerződést köt a rutinos hálóőrrel.

– Öt évet töltöttem az 1860 Münchennél, csodálatos időszaka volt az életemnek. Rengeteg embert megismertem, nagyon sokat tanultam és tapasztaltam. A jövőben is követni fogom az 1860 München körüli történéseket, de most úgy hozta az élet, hogy visszatérjek a szigetországba. Nem ismeretlen számomra az angol közeg, hiszen közel százötven mérkőzésen védtem. Érdeklődtem Gera Zolinál, aki három évet és a sechziges csapattársámanál, Moritz Volz-nál, aki hat évet töltött a Fulhamnél. A legrégebbi londoni klubba megtiszteltetés játszani és mindent megteszek, hogy hozzásegítsem a csapatot a feljutáshoz. Az egész család költözik Londonba, a gyerekek már ott kezdik az iskolát szeptembertől – nyilatkozta Király Gábor.

Király Gábor évekig volt az 1860 München-szurkolók kedvence, és kimozdíthatatlannak tűnt az Oroszlánok kapujából. Ám az idei szezonban a második fordulóban az egyik csapattársával összeszólalkozott a Lipcse elleni hazai meccsen (0-3), és bár a találkozó után a játékosok rendezték a nézeteltérést, kezet ráztak az ügyre, Ricardo Moniz edző az U21-csapathoz száműzte Királyt. A 38 éves játékod teljesítményére nem volt panasz, és bár visszakerült az első kerethez, Moniz nem neki, hanem a 21 éves Stefan Ortegának adott lehetőséget a kapuban a legutóbbi bajnokin és a kupában is. Ezt az esetet használta ki a Fulham, az angol csapat ugyanis rutinos kapussal szeretne erősíteni, a pályafutása derekán járó, kitűnő formában lévő Király pedig nem a padon ülni, hanem védeni szeretne. Az 1860 München először elhatárolódott Király Gábor eladásától, aztán mégis létrejött az üzlet, a bajor klubhoz öt éve ingyen szerződő Királyért közel 100 millió forintot kapott a német klub a Fulhamtől.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik