Nemzetközi foci

Király Gábor mégis távozhat

Megfelelő ajánlat esetén nem marasztalná az 1860 München a rutinos magyar kapust.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy az 1860 München vezetőedzője, Ricardo Moniz ragaszkodik rutinos magyar kapusához, Király Gáborhoz, a legfrissebb információk szerint a klub megfelelő ajánlat esetén elengedné a hálóőrt.

Gerhard Poschner, a müncheniek sportigazgatója a német Tageszeitungnak kijelentette, amennyiben Király menni akar, és megkapják érte a megfelelő kivásárlási összeget – ami a szintén német dieblaue24.com értesüléseiszerint 200–300 ezer euróra becsülhető –, akkor nem gördítenek akadályt a klubváltás elé.

Utóbbi lapnak Király Gábor is megszólalt az ügyben, ám jelezte, őt szerződés köti az 1860 Münchenhez. Ha le akarják igazolni, akkor a kérőnek és mostani klubjának kell először tárgyalóasztalhoz ülni. Azt viszont hozzátette, bár eddigi karrierje során is mindig nyomás alatt kellett teljesítenie, a mostani helyzet ettől eltérő, ugyanis Moniz is jelezte neki, nem a teljesítménye miatt veszítette el az első számú kapus pozícióját.

Mint ismert, Király a német másodosztály második fordulójában összeveszett egyik csapattársával, Gary Kagelmacherrel, akinek még a haját is meghúzta az indulatos szóváltás közepette. A magyar kapust a játékvezető nyugtatta le egy sárga lappal, majd a mérkőzés után a korábbi Fradi-edző, Ricardo Moniz elküldte az első csapat keretéből. Király azóta már a felnőttekkel edz, de pályára nem lépett.

Olvasói sztorik