Nemzetközi foci

Király Gábor ismét Angliában?

A másodosztályba kiesett Fulham menedzsere, Felix Magath kiszemelte az 1860 München kapusát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy Király Gábor kikerült a német másodosztá1yú 1860 München csapatának keretéből, mert összeszólalkozott az egyik csapattársával az RB Leipzig elleni, vesztes bajnoki meccsen – amelyen nem mellesleg kivédett egy tizenegyest –, és sárga lapot kapott. A Ferencváros korábbi edzője, a holland Ricardo Moniz a hétvégi, Kiel elleni Német Kupa-mérkőzésen még biztosan nem számít a száműzött magyar kapusra, de utána vélhetően visszakerülhet az első csapat keretébe.

Igen ám, de nem kizárt, hogy nem sokáig tartozik már a müncheni klubhoz Király Gábort, akit a Sky Sports híre szerint az angol másodosztályú Fulham menedzsere, a német Felix Magath szeretne megszerezni. Maarten Stekelenburg kölcsönbe az AS Monacóhoz került, ezért jelenleg csak két fiatal kapusuk van a londoniaknak, akik állítólag élénken érdeklődnek a 38 éves honfitársunk iránt.

Az egyelőre nem világos, hogy az 1860 München hajlandó-e elengedni a magyar kapust, akinek nem lenne ismeretlen az angol közeg, hiszen 2006 és 2009 között a Crystal Palace, a West Ham United, az Aston Villa, majd a Burnley csapataiban védett. Érdekesség, hogy Magath a közelmúltban egy másik magyar játékost, a Bolton Wanderers-ben szereplő Bogdán Ádámot szerette volna a Fulham kapujába szerződtetni.

A sajtóértesülést saját honlapján maga a magyar kapus is megerősítette.

– Tudok a Fulham megkereséséről, de nekem jelenleg élő szerződésem van az 1860 Münchennel. Igaz, hétfő óta az U21-es csapattal kell edzenek – bizonytalan ideig – a Lipcse elleni fegyelmi vétség miatt. Feltett szándékom, hogy ha rajtam múlik, minél előbb visszakerüljek a felnőtt csapatba. Harmincnyolc éves vagyok, nem most kezdtem a focit, a célom hogy védjek, ez természetes. A két lehetőség közül most úgy tűnik, a Fulhamnél lenne erre több esélyem. De én csak azzal foglalkozom most is, hogy jól teljesítsek az edzéseken, a menedzserem intézi az ügyeimet, ő tárgyal a klubbal – nyilatkozta Király Gábor.

Olvasói sztorik