Nemzetközi foci

Király Gábor öngólt szerzett

A rutinos kapus egy edzőmeccsen a saját vállára ejtette a labdát, amely onnan bepattant a kapuba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Még a magyar NB I-nél is egy héttel korábban kezdődött az osztrák élvonal új idénye. A címvédő Red Bull Salzburg hazai pályán 6-1-re kiütötte a Rapid Wient, a győztes csapat magyar kapusa, Gulácsi Péter végigvédte a meccset.

A norvég első osztály 16. fordulójában az előző idényben bajnok Strömsgodset hazai pályán 2-0-ra kikapott a Valerenga együttesétől. A házigazdák magyar csatára, Kovács Péter kezdő volt, de a szünetben lecserélték. Klubja a második helyen állt a tabellán.

Természetesen számos felkészülési mérkőzésre is sor került Európa-szerte. A német másodosztályú 1860 München az angol másodvonalbeli Cardiff City ellen lépett pályára. A korábbi ferencvárosi légiós, a brazil Leonardo nem játszott, viszont Király Gábor szerepet kapott a kapuban, és – ami nagyon ritkán fordul vele elő – öngólt vétett. A tudósításszerint a walesiek második góljánál, Peter Whittingham szöglettel felérő szabadrúgásánál honfitársunk a saját vállára ejtette a labdát, amely onnan bepattant a kapuba. Csapata végül 3-2-re kikapott.

– Egy lapos belőtt labdára többen indultunk a rövidre, de szerencsétlenül a vállamról pattant a kapuba a labda – így nyilatkozott Király Gábor a találkozó után.

Szalai Ádám csapata, a német élvonalbeli Hoffenheim 17-0-ra nyert a német alacsonyabb osztályú SpVgg 06 Ketsch ellen, honfitársunk ezúttal nem játszott.

A holland Heerenveen magyar játékosa, Otigba Kenneth pénteken gólt lőtt, ezért a szombati, német Preussen Münster elleni találkozón nem lépett pályára – klubja 2-0-ra kikapott. A Kaposvárról igazolt Balázs Benjámin kezdő volt a portugál Guimaraes együttesében, amely 2-1-re győzött a Penafiel ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik