Nemzetközi foci

Király Gábor egyelőre biztosan nem védhet

A magyar kapust megbüntette Ricardo Moniz; kikerült a felnőtt csapat keretéből. Hét végén biztosan nem ő áll a kapuban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két vereséggel kezdte a német másodosztályt Ricardo Moniz csapata, az 1860 München. A korábbi Fradi-edző vezette bajor együttes a második fordulóban hazai pályán kapott ki 3-0-ra úgy, hogy Király Gábor még büntetőt is hárított a találkozó elején. A magyar kapust a folytatásban azonban többször is nehéz helyzetbe hozták a társak, így végül három kapott góllal zárta a találkozót.

A mérkőzésen Király egy sárga lapot is begyűjtött: a második gól után ugyanis számon kérte csapattársát, Gary Kagelmachert. A hálóőr a heves vita következtében még a védő haját is meghúzta. Az esetről a kapus csak annyit mondott: „Egy kicsit hangos voltam, pár dolgot meg kellett vitatnunk egymással. Azonban már szent a béke.”

Azóta kiderült, nem múlt el szankciók nélkül az eset: Király Gábort és négy csapattársát, Vitus Eichert, Daniel Adlungot, Yannick Starkot és Julian Weiglt is a tartalékcsapathoz száműzte Ricardo Moniz. A müncheni Tageszeitung értesülései szerint a büntetés hátterében nem csak a pályán látott affér áll, hanem az is, hogy az eltiltott játékosok, Király Gábort leszámítva, az éjszakai életbe is belevetették magukat meccs előtt, hajnalban egy taxisofőr látta őket és értesítette a klubot. Érdekesség, hogy köztük van a mindössze 18 évesen csapatkapitánynak kinevezett Julian Weigl is, aki azóta lemondott a tisztségről.

Az 1860 München hét végén kupameccset játszik egy harmadosztályú csapat ellen, Király Gábor azon a találkozón biztosan nem véd.

A csapat sportigazgatója, Gerhard Poschner elmondta, szükség volt erre a lépésre, de egyelőre nem nyilatkozott arról, mikor térhet vissza az első csapathoz Király .

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik