Nemzetközi foci

Vanczák-gól, Dzsudzsák-gólpassz

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a vasárnapi meccsekről olvashatnak.

Vanczák Vilmossal a kezdőcsapatban fogadta az FC Sion a liechtensteini Vaduzt a svájci élvonal ötödik fordulójában. A magyar légiós ismét kulcsembere volt csapatának: az általa irányított védelem ezúttal sem kapott gólt, ráadásul az 56. percben ő szerezte a mérkőzés egyetlen találatát, így 1-0-ra nyert a Sion.

https://www.youtube.com/watch?v=3eHnOtFRunY

Gulácsi Péter ismét kiütéses sikert ünnepelhetett a Red Bull Salzburg kapujában: az osztrák bajnokság címvédője – a többi között Jonathan Soriano öt góljának köszönhetően – hazai pályán verte 8-0-ra a Grödiget. A Salzburg négy forduló után 12 ponttal és 21-1-es gólkülönbséggel vezeti a bajnokságot.

Városi derbi várt Dzsudzsák Balázs csapatára, a Dinamo Moszkvára az orosz élvonal második fordulójában. A magyar válogatott szélső kezdőként kapott helyet a Szpartak Moszkva elleni rangadón. Dzsudzsák az első forduló után ismét hasznos játékkal rukkolt elő: a többi közt a harmadik percben az ő beadása után szerezte meg csapata a vezetést. Alig 15 perccel később azonban a Szpartak egyenlített, sőt a második félidő elején újabb gól szerzett, és mivel erre már nem volt válasza a Dinamónak, így 2-1-es vendég sikerrel zárult a derbi. Dzsudzsák Balázst a 63. percben cserélték le.

A német másodosztály második fordulójában Király Gábor hiába védett büntetőt az RB Leipzig elleni bajnokin, csapata így is 3-0-s vereséget szenvedett odahaza. A münchenieknél kezdőként kapott szerepet Ricardo Moniztól a korábbi Fradi-kedvenc, Leonardo is. A vendégeknél Kalmár Zsolt nem került a keretbe. Hajnal Tamás sem kapott helyet csapatában: az Ingolstadt 2-2-es döntetlent játszott a Darmstadt ellen.

Lovrencsics Gergő szintén kezdő volt együttesében, a lengyel Lech Poznanban. Csapata a 35. percben hátrányba került a Lechia Gdansk otthonában, ám még az első félidő vége előtt emberelőnyt harcolt ki. A második játékrészben sokáig nem találta a fogást ellenfelén, azonban a nyolcvanadik és a 84. percben Teodorczyk betalált, így végül 2-1-re nyert a Poznan a bajnokság negyedik fordulójában. Lovrencsics Gergő a 74. percig volt a pályán.

A feröeri élvonal 18. fordulójában Gángó András csapata, az NSÍ Runavík a B36 Torshavn vendégeként 1-0-ra kapott ki.

Bőle Lukács együttese, a román élvonalbeli CSMS Iasi hazai pályán 5-1-re kapott ki a Petrolul Ploiesti ellen. A magyar játékost nem nevezték a harmadik fordulóban rendezett találkozóra.

Olvasói sztorik