Nemzetközi foci

Magyar rangadók Angliában és Németországban

Tőzsér csapata Bogdánék ellen kezd a Championshipben; Király Gábor kapuját Kalmár Zsolt rohamozhatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – első győzelmére hajt Köteles csapata

A belga bajnokság harmadik fordulójában Köteles László csapata, az edzőváltáson átesett KRC Genk a Lokerent fogadja. A magyar kapus az első két fordulóban csak a kispadon kapott helyet.

A holland másodosztály nyitófordulójában Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap az Emmen vendége lesz.

Stieber Zoltán barátságos mérkőzésen bizonyíthat: csapata, a német Hamburger SV az olasz Lazióval találkozik. A mérkőzést a Sport2 élőben közvetíti 18 óra 45 perctől.

Szombat – rajtolnak a csapatok Angliában és Hollandiában is

Az angol másodosztályban (Championship) is elkezdődik a küzdelem, az első fordulóban ráadásul magyar rangadót rendeznek: a Tőzsér Dánielt foglalkoztató Watford Bogdán Ádám csapatát, a Bolton Wanderers-t látja vendégül – vélhetően a magyar kapus csak csere lesz. Bajner Bálint tétmeccsen is bemutatkozhat az Ipswich Townban; az ellenfél az élvonaltól búcsúzó Fulham lesz.

A holland első osztályban két magyar érdekeltségű mérkőzéssel indul az idény: Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a Dordrecht ellen kezdi a szezont, míg Babos Gábor csapata, a NAC Breda az Excelsiort fogadja.

Huszti Szabolcs együttese, a kínai élvonalbeli Csangcsun Jataj a közvetlen riválisnak számító Dalian Aerbint látja vendégül a 19. fordulóban.

Az osztrák élvonalban Simon Attila csapata, a három forduló után százszázalékos Wolfsberger AC az SCR Altach vendége lesz.

Kovács Péter együttese, a norvég címvédő Strömsgodset a pillanatnyilag második helyen álló Odd Grenland ellen vív rangadót. A magyar támadó csapata aktuális riválisától egy ponttal lemaradva a harmadik helyen áll a tabellán.

A román bajnokságban Kovács Zoltán eddig nem jutott szóhoz a Dinamo Bucuresti színeiben. Csapata szombaton az ASA Targu Mures együttesét fogadja.

A finn élvonalban szereplő, Gruborovics Tamást is foglalkoztató Inter Turku a Seinäjoen Jalkapallokerho csapatával mérkőzik. A két együttes az elmúlt hétvégén is összemérte tudását, akkor a Turku idegenben ért el 2-2-es döntetlent.

A Szalai Ádámot is foglalkoztató német Hoffenheim az olasz Genoával játszik felkészülési mérkőzést.

Vasárnap – magyar rangadó a németeknél

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva idegenben harcolta ki a továbbjutást az Európa Ligában. Az orosz élvonalban kiütéses sikerrel (7-3) rajtoló fővárosiakra három nappal a nehéz meccs után igazi derbi vár: a bajnokság második fordulójában a Szpartak Moszkvát fogadják.

Az osztrák címvédő Red Bull Salzburg hét közben továbbjutott a Bajnokok Ligája rájátszásába. Hétvégén újabb nehéz feladat vár Gulácsi Péter csapatára: a bajnokság negyedik fordulójában a Grödiget fogadja.

Lovrencsics Gergő együttesének, a lengyel első osztályú Lech Poznannak nem sikerült a továbbjutás az Európa Ligában. Csapata a bajnokság negyedik fordulójában a még veretlen Lechia Gdansk otthonában javíthat.

A svájci élvonalban szereplő, Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sion a még nyeretlen liechtensteini Vaduzt látja vendégül a negyedik fordulóban.

A német másodosztály második fordulójában is magyar rangadót rendeznek: Király Gábor csapata, a Ricardo Moniz által irányított 1860 München az RB Leipziget fogadja. A vendégeknél a nemrég a Győri ETO-ból igazolt Kalmár Zsolt verekedheti be magát a csapatba. Hajnal Tamás klubja, az Ingolstadt a Darmstadt ellen mérkőzik.

Bőle Lukács együttese, a román élvonalban még nyeretlen CSMS Iasi a százszázalékos Petrolul Ploiesti ellen mérkőzik a bajnokság harmadik fordulójában.

A feröeri élvonal 18. fordulójában Gángó András csapata, az NSÍ Runavík a B36 Torshavn vendége lesz.

Hétfő – német, feröeri, finn és izlandi meccsek

A német másodosztályban szereplő, Korcsmár Zsoltot is soraiban tudó Greuther Fürth a Nürnberg ellen lép pályára.

Turi Géza csapata, a feröeri élvonalban szereplő Víkingur a negyedik helyezett Sreymurt fogadja. Turi csapata a 18. forduló előtt a harmadik helyen áll a bajnokságban.

Az izlandi első osztályban szereplő, Matus Sándort is soraiban tudó Thor Akureyri az Európa Ligában éppen Lovrencsics Gergő csapatát búcsúztató Stjarnan vendége lesz.

A finn másodosztályban Balogh Balázs csapata, az Ilves Tampere a HIFK otthonába látogat.

Olvasói sztorik