Nemzetközi foci

Dzsudzsáknak sikerült, Lovrencsicsnek nem

A Dinamo Moszkva továbbjutott az Európa Ligában, a Lech Poznan kiesett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a csütörtöki meccseket foglaljuk össze.

Az Európa Liga harmadik selejtezőkörében 1-1-es állásról folytatódott az orosz Dinamo Moszkva és az izraeli Hapoel Kirjat Smona párharca. A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató moszkvai együttes semleges pályán, Cipruson lépett pályára az idegenbeli visszavágón, mivel az izraeli csapatok nem rendezhetnek nemzetközi mérkőzést hazai stadionjaikban.

A találkozón hamar, a 11. percben vezetéshez jutott a pályaválasztó Shmona, ám a 30. percben már 2-1-re az oroszok vezettek. A Dzsudzsák Balázst végig a soraiban tudó Dinamo ezután már nem engedte ki a meccset a kezéből, így összesítésben 3-2-vel jutott az EL rájátszásába.

Lovrencsics Gergő csapata, a lengyel Lech Poznan viszont nem tudta ledolgozni az első meccsen elszenvedett 1-0-s vereséget. Odahaza 0-0-ra végzett az izlandi Stjarnan ellen, így búcsúzott az Európa Ligától. A magyar támadó az 59. percben csereként lépett pályára.

A Turi Gézát is soraiban tudó feröeri Vikíngur is elbúcsúzott az Európa Ligától: csapata odahaza 5-1-re kikapott az első mérkőzésen a Fradi-verő HNK Rijekától, a horvátországi visszavágón pedig 4-0 lett a végeredmény, ezúttal is a magyar kapus védett.

A Liverpool U21-csapata gól nélküli döntetlent játszott a dán U20-válogatottal. Az angoloknálAdorján Krisztián kezdő volt, és egy félidőt töltött a pályán.

Olvasói sztorik