Nemzetközi foci

Nehéz helyzetben a magyarok

Dzsudzsák csapata döntetlennel, Lovrencsics, Gulácsi és Turi klubja hátrányból várja az európai visszavágókat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szerda – hátrányból indul Gulácsi csapata

Gulácsi Péter együttese, az osztrák bajnok Red Bull Salzburg nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában az azerbajdzsáni Karabah Agdam otthonában. Szerda este odahaza javíthatnak; a hazaiaknál egy, a vendégeknél két eltiltott lesz, ám a magyar kapus szereplését ez semmiben sem befolyásolja, így továbbra is ő őrizheti csapata kapuját.

Az izlandi bajnokság 14. fordulójában a Matus Sándort is foglalkoztató Thor Akureyri a Fram csapata ellen mérkőzik.

Csütörtök – nehéz dolga lesz idegenben Dzsudzsák Balázsnak

Az orosz Dinamo Moszkva hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért az izraeli Hapoel Kirjat Smona ellen az Európa Liga-selejtezőben. Dzsudzsák Balázs együttese a hétvégi bajnoki rajton aztán máris jelezte, hamar formába lendült: a magyar szélsővel felálló fővárosiak 7-3-ra verték az FK Rosztovot. A forduló válogatottjába is beválasztott Dzsudzsák góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből – jó formájára a csütörtöki EL-visszavágón is szükség lehet.

Lovrencsics Gergő klubja rosszabb helyzetből várja az Európa Liga-selejtező visszavágóját: a lengyel Lech Poznan idegenben szenvedett vereséget az izlandi Stjarnan ellen, így hátrányból kell fordítania, ha tovább akar jutni a következő körbe. Dolgát nehezíti, hogy 1-0-ra kapott ki az első meccsen, így legalább két góllal kell nyernie, ha tizenegyespárbaj nélkül akarja kivívni a rájátszásbeli helyet.

A Turi Gézát is soraiban tudó feröeri Vikíngur minden bizonnyal búcsúzik az Európa Ligától csütörtökön este: csapata odahaza 5-1-re kikapott az első mérkőzésen a Fradi-verő HNK Rijekától, és Horvátországban sem számíthat kellemesebb bánásmódra…

A finn másodosztályban Balogh Balázs és csapata, az Ilves Tampere a közvetlen rivális PK-35 Vantaa ellen bizonyíthat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik