Nemzetközi foci

Huszti és Dzsudzsák is gólt lőtt

Huszti győztes találattal büszkélkedhet Kínában, Dzsudzsák pedig részese volt a moszkvai gólfesztiválnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket összegezzük.

Átigazolása óta először lépett kezdőként pályára a kínai Csangcsun Jataj csapatában Huszti Szabolcs. Az ellenfél a listavezető Guanghzou Evergrande együttese volt, amelynek vezetőedzője nem más, mint a világbajnok olasz szakember, Marcello Lippi. A 18. fordulóban rendezett találkozót hazai pályán az utóbbi hetekben gyengélkedő Csangcsun nyerte 2-1-re, méghozzá Huszti Szabolcs 81. percben lőtt góljának köszönhetően. Csapata ezzel a sikerrel öt pontra került a kiesőzónától.

https://www.youtube.com/watch?v=wCvWIg6JHYw

Nagyszerű napjuk van a magyar légiósoknak, ugyanis az orosz Dinamo Moszkva színeiben Dzsudzsák Balázs is betalált, sőt gólpasszt is adott. Az orosz élvonal első fordulójában a fővárosiak az FK Rosztov csapatát tömték ki 7-3-ra. A magyar válogatott szélső lőtte csapata harmadik találatát, így majdnem egy év után volt ismét eredményes tétmérkőzésen. A második játékrész elején pedig Kokorin fejére varázsolta a labdát, ebből született a Dinamo ötödik gólja.

https://www.youtube.com/watch?v=Wy73PvO-VmQ

A sérüléséből nemrég felépülő Bogdán Ádám nem lépett pályára a Bolton felkészülési mérkőzésén, amelyen az angol másodosztályú csapat 1-0-s vereséget szenvedett a holland Vitessetől.

A Gángó Andrást foglalkoztató Runavik a Klaksvik otthonában játszott 2-2-es döntetlent a feröeri élvonal 16. fordulójában. Klubja az ötödik helyen áll a tabellán.

Simon Attila új csapata, a Wolfsberger AC a Grödig otthonában nyert 2-0-ra az osztrák első osztály harmadik fordulójában. Az NB I társgólkirálya a kispadon ülve nézte végig a találkozót, újdonsült együttese pedig háromból hármat nyerve a tabella második helyén áll.

A Lech Poznan a Wisla Krakkót fogadta a lengyel bajnokság harmadik fordulójában. A hazaiak magyar válogatott szélsője, Lovrencsics Gergő kezdőként lépett pályára a 3-2-re elveszített találkozón, de a szünetben lecserélte az edzője.

A finn élvonal 22. fordulójában a kilencedik Inter Turku a harmadik helyezett SJK otthonában lépett pályára. A vendégek magyar légiósa, Gruborovics Tamás a kispadon kezdett, és a 78. percben küldték pályára, ami után a 2-2-es végeredményt már nem befolyásolta, mindössze egy sárga lappal zárta a meccset.

Olvasói sztorik