Nemzetközi foci

Bajner Bálint megállíthatatlan

Szombati légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket foglaljuk össze.

Gulácsi Péter hibátlanul őrizte a bajnoki címvédő Red Bull Salzburg kapuját az SV Ried elleni bajnokin. Csapata 2-0-ra nyert az osztrák bajnokság harmadik fordulójában.

Köteles László ezúttal is a kispadról nézte csapata mérkőzését a belga bajnokságban. A KRC Genk 1-1-re végzett a Cercle Bruges elleni hazai bajnokin.

A svájci bajnokságban szereplő FC Sion 0-0-ra végzett a Grasshoppers otthonában. A vendégek védelmének oszlopos tagja, Vanczák Vilmos ezúttal is végigjátszotta a találkozót, és hatékony védőmunkája mellett egy sárga lappal vétette észre magát.

Korcsmár Zsolt végig a pályán volt a Greuther Fürth csapatában a német Bundesliga II nyitófordulójában. Együttese 1-1-es döntetlent ért el a VfL Bochum otthonában. A kicker.de tudósításaszerint éppen honfitársunk labdaeladását kihasználva szerezte egyetlen gólját az ellenfél.

Szintén 1-1-es eredménnyel kezdett a Hajnal Tamást nélkülöző FC Ingolstadt a St. Pauli vendégeként, míg az újonc Red Bull Leipzig odahaza ért el gól nélküli döntetlent a VfR Aalen ellen – a lipcseieknél Kalmár Zsolt nem került keretbe.

Kovács Péter nem kapott helyet a norvég címvédő, jelenleg második helyezett Strömsgodset keretében – csapata 1-1-re végzett a Sogndal ellen a 18. fordulóban.

Balogh Balázzsal a soraiban nyert 2-1-re a finn másodosztályú Ilves Tampere: a magyar védő együttese a Víikingit otthonában diadalmaskodott.

A hetet még próbajátékosként kezdő Bajner Bálint ezúttal már az angol Ipswich Town igazolt játékosaként szerzett gólt csapata felkészülési mérkőzésén: a magyar támadó az első félidőben jutott szóhoz – gólját a kilencedik percben szerezte – a Leyton Orient ellen 1-1-re végződő felkészülési mérkőzésen. Tőzsér Dániel csak csere volt a Watfordban, amely 2-2-t játszott az olasz Udinesével.

Megyeri Balázs csapata, a görög Olimpiakosz 2-2-t játszott az angol Manchester City ellen a Bajnokok Nemzetközi Kupáján, az Egyesült Államokban, de ezúttal nem honfitársunk védett.

A holland Heerenveen második kerete 1-0-ra kikapott a Spakenburg elleni edzőmeccsen, amelyet Varga Szabolcs végigjátszott. Az első keret a spanyol Levante elleni találkozón szenvedett 1-0-s vereséget, Otigba Kenneth nem lépett pályára.

A holland NAC Breda az amatőr Madese Boys otthonában győzött 6-0-ra, Babos Gábor végigvédte a találkozót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik