Nemzetközi foci

Kitömte Turit a Fradi-verő Rijeka

Csütörtöki légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a csütörtöki mérkőzéseket vesszük sorba.

Nyeretlen Európa Liga-meccsek

Lovrencsics Gergő kezdőként 87 percet töltött a pályán az izlandi Stjarnan otthonában rendezett Európa Liga-találkozón. Csapata, a lengyel Lech Poznan 1-0-s vereséget szenvedett, így hátrányból, idegenben lőtt gól nélkül várja a hazai visszavágót.

Nagy vereségbe szaladt bele a Turi Gézával a kapuban felálló feröeri Vikíngur az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában. Az együttes a Ferencvárost kettős győzelemmel búcsúztató horvát HNK Rijekát fogadta az első mérkőzésen. A horvát együttes öt gólt lőtt a magyar kapusnak, és 5-1-es előnyből várhatja a visszavágót.

Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt csapata, az orosz Dinamo Moszkva Európa Liga-selejtezőjén. Együttese az izraeli Hapoel Kirjat Smonát fogadta. Nem született jó eredmény az oroszok számára: 1-1-vel zárult a párharc első felvonása.

Szalai Ádám gólpasszt adott

A 26. perctől emberhátrányban játszott a német TSG Hoffenheim a holland AZ Alkmaar elleni felkészülési mérkőzésen. A kiállítás nem zavarta meg a németeket, a 0-0-s félidő után háromszor mattolták az ellenfél kapusát. Az együttes nyáron szerződtetett támadója, Szalai Ádám a szünet után lépett pályára, és a 69. percben gólpasszt jegyzett.

Magyar idő szerint kora délután lépett pályára a kínai élvonalban szereplő Csangcsun Jataj a Henan Construction otthonában. A vendégek magyar középpályása, Huszti Szabolcs a szünet után csereként jutott szóhoz a 0-0-val záródó találkozón.

Olvasói sztorik