Nemzetközi foci

Dzsudzsákék az európai mezőnyben

Gulácsi Péter a Bajnokok Ligája-, Lovrencsics, Dzsudzsák és Turi az Európa Liga-selejtezőben bizonyíthat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a szerdai és csütörtöki mérkőzéseket vesszük sorba.

A BL-ben rajtolnak Gulácsiék

Megkezdi Bajnokok Ligája-szereplését az osztrák bajnok Red Bull Salzburg. Gulácsi Péter csapata kiválóan rajtolt a bajnokságban, 11-1-es gólkülönbséggel hozta le két győztes mérkőzését. A BL-selejtezőbe most kapcsolódik be az együttes, az ellenfél az azerbajdzsáni Karabah Agdam lesz.

Szerda este több edzőmérkőzést is játszanak a magyar érdekeltségű csapatok: a német élvonal rajtjára készülő, Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburger SV az osztrák Sturm Graz ellen mérkőzik; Vanczák Vilmos csapata, a svájci FC Sion a portugál Benficát fogadja; Tőzsér Dániel az angol Watford színeiben ezúttal a Coventry ellen bizonyíthat; a szintén angol másodosztályú Bolton Wanderers pedig a Port Vale vendége lesz – kérdés, hogy a sérüléséből visszatérő Bogdán Ádám helyet kap-e a csapatban.

Európa Liga-dömping csütörtökön

Folytatja Európa Liga-szereplését a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan. Az együttes az előző fordulóban az 1-0-s vereséggel végződő első mérkőzés után összesítésben 3-1-re győzte le az észt Kalju csapatát. A magyar támadó együttesére ezúttal az izlandi Stjarnan vár.

Dzsudzsák Balázs együttese, az orosz Dinamo Moszkva csütörtökön játssza első tétmérkőzését a nyár folyamán. Az EL-selejtezők harmadik körében az izraeli Hapoel Kirjat Smona lesz az ellenfél.

Mind a négy eddigi Európa Liga-mérkőzésén Turi Géza védte a feröeri Víkingur kapuját. Az együttes az első selejtezőkörben a lett FC Daugavát, a legutóbbi fordulóban pedig a norvég IL Tromsöt győzte le. A rutinos, negyvenéves magyar kapus csütörtökön a Ferencvárost búcsúztató HNK Rijeka ellen bizonyíthat.

A kínai élvonalban az elmúlt hétvégén debütáló Huszti Szabolcs ezúttal a Henan Construction ellen verekedheti be magát a csapatba. Együttese, a Csangcsun Jataj a 12., az ellenfél az utolsó előtti, 15. helyről várja a találkozót.

Szalai Ádám játékára is esély van: csapata, a német élvonalbeli Hoffenheim a holland AZ Alkmaar ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen.

Olvasói sztorik