Nemzetközi foci

Debütálók hétvégéje

Simon Attila, Huszti Szabolcs és Stieber Zoltán is pályára lépett új csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló osztrák bajnoki címvédő Red Bull Salzburg az első fordulóbeli 6-1-es sikere után ezúttal is öttel nyert: a csapat emberhátrányban három gólt lőve 5-0-ra verte idegenben a Neustadtot.

Az osztrák Bundesliga második fordulójában a Wolfsberger AC az Austria Wient fogadta. A hazaiaknál Simon Attila a 66. percben lépett pályára, 2-0-s állásnál. Beállása után egy perccel büntetőből volt eredményes csapata, majd a ráadásban Simon adott egy gólpasszt, így a hatodik perctől emberelőnyben játszó hazaiak 4-0-s győzelmet arattak.

Bemutatkozott új csapatában, a kínai élvonalban szereplő Csangcsun Jatajban Huszti Szabolcs. A német Hannovertől szerződtetett középpályás a bajnokság 16. fordulójában, a Beijing Guoan elleni találkozón debütált. Huszti a hatvanadik percben állt be 2-2-es állásnál, és pályára lépése után már nem változott az eredmény.

Nem kapott gólt a Vanczák Vilmos irányította FC Sion védelme a St. Gallen elleni svájci bajnokin. Csapata a hajrában viszont betalált, így 1-0-s sikerével megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Stieber Zoltán is debütált új csapatában: a német élvonalbeli Hamburg magyar támadóját a Wolfsburg elleni Szuperkupa-elődöntő szünetében cserélték be. A találkozó nem hozott gólt, így tizenegyespárbaj döntött: a Hamburg részéről Demirbay hibázott, így 6-5-re nyert a Wolfsburg. Stieber csapata harmadik lövését vállalta magára, és biztosan értékesítette is azt.

Nem tudta feltörni a remekül védő Király Gábor kapuját a Stoke City. A magyar kapus együttese, a Ricardo Moniz irányította német 1860 München 2-0-ra győzte angol ellenfelét felkészülési mérkőzésen.

Adorján Krisztián ismét eredményes volt a Liverpool csapatában: a magyar támadó az angol együttes U20-csapatának FC Bruges elleni felkészülési mérkőzésén talált a kapuba. A találkozót a Liverpool nyerte 4-0-ra.

Az angol Ipswich Town csapatánál próbajátékon lévő Bajner Bálint hetven percet töltött a pályán a harmadosztályú Gillingham elleni felkészülési meccsen. A magyar támadó gólpasszal vétette észre magát; a második gól előtt ő hozta kihagyhatatlan helyzetbe Hyamt, aki a rövid sarokba helyezett, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Gruborovics Tamás csereként a 76. percben lépett pályára a finn élvonalbeli Inter Turku csapatában. A támadó együttese 3-3-as döntetlent játszott a Helsinki JK ellen.

Olvasói sztorik