Nemzetközi foci

Jól rajtoltak a magyarok

Kiütéses szezonnyitók után várják a bajnoki folytatást a külföldön játszó labdarúgóink.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szezon kezdetével a Rangadó.hu ismét minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – edzőmeccsek nyitják a hétvégét

Pénteken este felkészülési mérkőzésen juthatnak szóhoz külföldön játszó honfitársaink: Szalai Ádám csapata, a német Hoffenheim a svájci Tuggen ellen lép pályára. A Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató szintén német Greuther Fürth a spanyol Getaféval találkozik, míg a sérülése után lábadozó Bogdán Ádám és az angol Bolton Wanderers a Tranmere vendége lesz.

Szombat – két magyar az osztrák bajnokságban

Gulácsi Péter csapata, a címvédő Red Bull Salzburg a Neustadt otthonában lép pályára az osztrák bajnokság második fordulójában. Együttese a nyitányon 6-1-es sikerrel kezdett. Simon Attila újdonsült klubja, az Austria Wien elleni hazai meccsére készülő AC Wolfsberger is jó rajtot vett: 4-1-re nyert az Admira Wacker ellen.

A német Szuperkupa, azaz a Telekom Kupa elődöntőjében a Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburg a Wolfsburg csapatával találkozik. A negyedosztályban Szilvási Péter együttese, a Greuther Fürth II az 1860 München II ellen mérkőzik a negyedik fordulóban.

Huszti Szabolcsot sztárként köszöntötték a kínai Csangcsun Jataj együttesénél. Csapata a 13. helyen áll 15 fordulót követően a 16 csapatos bajnokságban – következő ellenfele a második helyezett Beijing Guoan lesz.

A svájci élvonal harmadik fordulójában az egy döntetlennel és egy vereséggel kezdő, Vanczák Vilmost is soraiban tudó FC Sion a St. Gallent látja vendégül.

Kovács Péter együttese, a norvég bajnokság harmadik helyén álló Strömsgodset a sereghajtó, 16 fordulót követően tíz ponttal álló Sandnes vendége lesz.

Gruborovics Tamás klubja, a zsinórban három bajnoki vereséget szenvedő finn élvonalbeli Inter Turku a Helsinki JK-t fogadja.

Barátságos mérkőzésekből sem lesz hiány: Hajnal Tamás együttese, a német Ingolstadt a Köln ellen meccsel, míg a Király Gábort is soraiban tudó, a Ferencváros korábbi vezetőedzője, Ricardo Moniz által irányított 1860 München az angol Stoke City ellen játszik felkészülési találkozót.

Vasárnap – Lovrencsicsék jó formában

A Lovrencsics Gergőt is soraiban tudó Lech Poznan kiütéses sikerrel indította a lengyel első osztályt: az első fordulóban 4-0-ra verte a Gliwicét, így – a sikeres Európa Liga-selejtezők után – jó előjelekkel várja a Gornik Zabrze elleni idegenbeli találkozót.

Köteles László együttese, a belga első osztályú KRC Genk a Mechelen otthonában kezdi meg a 2014–2015-ös szezont.

Balogh Balázs finn másodosztályú klubja, a feljutásért harcoló Ilves Tampere az Oulut fogadja a 17. fordulóban.

Olvasói sztorik