Nemzetközi foci

Legjobbjaink továbbra is klub nélkül

Több, korábbi és jelenlegi válogatott játékosról sem tudni, hol játszik a következő szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár már javában tart a nyugat-európai kluboknál a felkészülési időszak, a kisebb bajnokságok és az európai kupák selejtezősorozatai pedig már el is kezdődtek, több egykori vagy jelenlegi válogatott játékosunk sem talált még magának új együttest.

Közülük többen hazai csapatoknál készülnek, és nem kizárt, hogy az NB I-be visszatérő légiósok táborát gyarapítják az átigazolási időszak végén, míg vannak, akik külföldön próbálnak klubot találni maguknak.

Itthon készülnek

A holland Roda JC-től távozó Németh Krisztián az MTK edzéseit látogatja, és szóba is hozták a fővárosi együttessel, valamint a Videotonnal. A játékos a Rangadó.hu-nak adott interjújában elmondta, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Garami József csapatához szerződjön, ám mindenképpen szeretne kivárni, és ha esély van rá, akkor továbbra is külföldön folytatná karrierjét.

Vadócz Krisztián a dán Odensében került parkolópályára az előző szezon második felére. A válogatott középpályás aztán a nyarat már a Bp. Honvédnál kezdte meg, és a Galatasaray elleni felkészülési mérkőzésen is pályára lépett. Egyelőre nem tudni, hol folytatja karrierjét; télen még külföldi, például izraeli ajánlatokról is hallani lehetett, ám jelenleg nagy a csend a játékos körül.

Sváb Dániel előző csapata, az Energie Cottbus búcsúzott a német másodosztálytól, és ezzel együtt a játékosnak is megköszönték munkáját. A védő a nyári felkészülést korábbi klubjánál, a Ferencvárosnál kezdte meg, de egyelőre róla sem tudni, hogy idehaza folytatja, vagy befut egy visszautasíthatatlan külföldi ajánlat.

A holland NAC Breda nem hosszabbított szerződést Bodor Boldizsárral, így a hátvéd szintén szabadon igazolható. A 32 éves, 24-szeres válogatott játékost a nyár elején a Pécsi MFC-vel is szóba hozták, de azóta nem látott napvilágot újabb hír a karrierjével kapcsolatban.

Külföldön maradnak

Pintér Ádám távozott az élvonalból búcsúzó orosz Tom Tomszktól. A korábban a spanyol Real Zaragozában és az MTK-ban is megforduló középpályást helyi sajtóértesülések szerint az osztrák Sturm Graz nézte ki magának, de konkrét szerződésről egyelőre nem esett szó.

Koman Vladimir szintén az orosz élvonaltól köszönt el az előző idény végén: az FK Krasznodar magyar középpályása kölcsönben szerepelt az FK Uralban, ahol állítólag a jövőben is szívesen látnák. Információink szerint a szombathelyi nevelésű játékost a görög Panathinaikosz is szeretné soraiban tudni, emellett pedig spanyol kérők is vannak a láthatáron.

Bajner gólokkal bizonyít

A német Borussia Dortmund tartalékcsapatában kapott szerepet az előző idényben Bajner Bálint. A 23 éves támadó szerződése június 30-án lejárt, és mivel nem hosszabbították meg, távozott a klubtól. A felkészülést idehaza, a Fradinál kezdte meg, ám nagyon hamar jött a külföldi lehetőség, és már több mint egy hete az angol második ligás Ipswich Town csapatánál szerepel próbajátékon.

Klubot kereső játékosaink közül neki van a legnagyobb esélye, hogy napokon belül aláírja új szerződését: Bajner gólokkal bizonyított az eddigi felkészülési mérkőzéseken, emellett gólpasszt jegyzett, és nem egy kapufával vétette magát észre. Edzője, Mick McCarthy több cikkben is elégedetten nyilatkozott róla, alighanem közel a megállapodás.

Van klubjuk, de mégsem

Filkor Attila az előző szezont a francia másodosztályú Chateauroux-nál töltötte kölcsönben. Az olasz AC Milan középpályásának kevés esélye van a keretbe kerülésre, ezt igazolja, hogy a legfrissebb hírek szerint ismét kölcsönadják, ezúttal az olasz második vonalba.

A német másodosztályú Ingolstadt vezetőedzője, Ralph Hasenhüttl már nem számol Hajnal Tamással a felnőtt keretben. A rutinos középpályás az U23-csapattal edz, és megfelelő ajánlat esetén távozhat. Dolgát nehezíti, hogy 2016-ig élő szerződés köti a klubhoz, így kivásárlási ára némileg magasabb lehet, mint egy szerződése végéhez közeledő játékosnak, ráadásul az elmúlt idényben sérülése miatt is sokat volt mellőzött, utoljára 2013. november 30-án lépett pályára bajnokin.

Olvasói sztorik