Nemzetközi foci

Marcello Lippi figyelheti Husztit

Megyeri Balázs a Manchester City ellen védheti az Olympiakosz kapuját ezen a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Babosék edzőmeccse

Pénteken este a Babos Gábort is foglalkoztató holland NAC Breda a görög OFI Kréta ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen. A rutinos magyar kapussal már csak tartalékként számol együttese.

Szombat – Kalmár debütálhat a Bundesligában

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg remekül rajtolt a bajnokságban, ám a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban nagy meglepetésre kikapott (1-2) az azerbajdzsáni Karabah Agdam otthonában. Gulácsi Péter csapata minden bizonnyal mindent megtesz a vereség feledtetéséért: az együttes a bajnokság harmadik fordulójában az SV Ried vendégeként javíthat.

Köteles Lászlót kórusban követelték a csapatba a KRC Genk szurkolói a Mechelen otthonában elszenvedett vereség során. A belga bajnoki nyitányon 3-1-re kapott ki a magyar kapus együttese, amelynek edzőjét menesztették is a héten. Szombaton hazai közönség előtt javíthat a csapat a Cercle Bruges ellen.

A német másodosztály nyitófordulójában az újonc Red Bull Leipzig a VfR Aalen ellen mutatkozik be – az is lehet, hogy a nemrég szerződtetett Kalmár Zsolttal a soraiban. A Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth a VfL Bochum vendégeként kezdi a bajnokságot, míg a Hajnal Tamást mellőző FC Ingolstadt a St. Pauli otthonába látogat.

A svájci élvonalban szereplő FC Sion a Grasshoppers otthonába látogat a negyedik fordulóban. A vendégek védője, Vanczák Vilmos idén is kihagyhatatlan a csapatból – mindhárom meccset végigjátszotta, és egy gólt is szerzett.

A norvég élvonalban második helyen tanyázó, Kovács Pétert is soraiban tudó bajnoki címvédő Strömsgodset a Sogndal csapatát fogadja.

A finn második vonalban a Balogh Balázst is foglalkoztató Ilves Tampere a sereghajtó, elmúlt nyolc meccsén két pontot szerző Víikingit vendége lesz.

Van, akinél még nem kezdődött el a bajnokság: Tőzsér Dániel csapata, az angol Watford az olasz Udinese, a Kenneth Otigbát és Varga Szabolcsot foglalkoztató holland Heerenveen pedig a spanyol Levante ellen játszik felkészülési mérkőzést. Megyeri Balázs csapata, a görög Olympiakosz az angol Manchester City ellen lép pályára a Bajnokok Nemzetközi Kupájában. Utóbbi találkozót a Sport2 élőben közvetíti 21 órától.

Vasárnap – Lippi csapata ellen bizonyíthat Huszti

Dzsudzsák Balázs remekelt az Európa Liga-selejtező csütörtöki fordulójában, de csapata, az orosz élvonalbeli Dinamo Moszkva így is csak 1-1-re végzett az izraeli Hapoel Kirjat Smona elleni hazai meccsen. A bajnokság ezen a hétvégén indul Oroszországban: a Dinamo az FK Rosztovot fogadja.

Simon Attila csapata, a két sima győzelemmel kezdő osztrák Wolfsberger AC a Grödig vendége lesz a harmadik fordulóban.

Huszti Szabolcs átigazolása óta mindkétszer csereként lépett pályára a kínai élvonalban szereplő Csangcsun Jatajban. Három meccse nyeretlen csapata a következő fordulóban a listavezető, Marcello Lippi irányította Guanghzou Evergrande együttesét látja vendégül.

Izlandon szenvedett 1-0-s vereséget Lovrencsics Gergő csapata, a lengyel Lech Poznan az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában. Az együttes vasárnap a rivális Wisla Krakkó ellen javíthat saját közönsége előtt.

Gruborovics Tamás csapata, a finn élvonalbeli Inter Turku a Seinäjoen Jalkapallokerho ellen mérkőzik az élvonal 22. fordulójában.

Gángó András együttese, a feröeri NSÍ Runavík a Klaksvík otthonába látogat a bajnokság 18. fordulójában. A hazaiak húsz, az egy meccsel kevesebbet játszó vendégek 21 pontot gyűjtöttek idáig.

Felkészülési mérkőzést játszik a Bogdán Ádámot foglalkoztató angol Bolton Wanderers; az ellenfél a holland Vitesse lesz.

Hétfő – Moniz debütál Münchenben

A Ferencváros korábbi edzője, Ricardo Moniz bemutatkozik a német másodosztályú 1860 München kispadján; kérdés, vajon az új szakvezető is Király Gábornak szavaz-e helyet a kapuban a Kaiserslautern ellen?

A román élvonalban két magyarért izgulhatunk: Bőle Lukács, a CSMS Iasi játékosa a Gaz Metan Medias ellen verekedheti be magát a csapatba. A Kovács Zoltánt nemrég szerződtető Dinamo Bucuresti az Universitatea Cluj vendége lesz a második fordulóban.

Turi Géza öt gólt kapott a Fradi-verő HNK Rijekától az Európa Ligában; csapata, a feröeri Víkingur a Fuglafjordur elleni bajnokin javíthat az 5-1-es vereségen.

Stieber Zoltán csapata, a német élvonalbeli rajtra készülő Hamburger SV a török Akhisar Belediye ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Olvasói sztorik